De buurtbusvereniging Drimmelen – Oosterhout zoekt enkele chauffeurs

Omdat er enkele vrijwilligers vanwege het bereiken van de leeftijd van 75 jaar zijn gestopt zijn we op zoek naar uitbreiding van ons vrijwilligersbestand.

 

Uitleg project buurtbus Drimmelen – Oosterhout, lijn 224

Zoals u waarschijnlijk wel zult weten bestond er in het verre verleden een reguliere busverbinding met een grote bus tussen Drimmelen en Oosterhout via Made en Den Hout. Deze werd verzorgd door de toenmalige BBA. Zo’n 15 jaar geleden besloten de  vervoersmaatschappijen onrendabele lijnen te laten vervallen. Zo ook deze lijn. Daardoor kwamen de kerkdorpen Drimmelen en Den Hout zonder openbaar vervoer en was er niet langer een directe busverbinding tussen Made en  Oosterhout. In 2001 kwam de provincie Noord Brabant met een initiatief om in samenwerking met de vervoersmaatschappijen op low cost basis deze geschrapte lijnen nieuw leven in te blazen. Er werden kleine bussen (8 passagiers) ingezet die zouden worden bestuurd door vrijwilligers. Ook in de gemeente Drimmelen werd gezocht naar vrijwilligers om de lijn 224 ( Drimmelen – Oosterhout ) te bemannen en die werden gevonden. Deze vrijwilligers hebben daarvoor de buurtbusvereniging Drimmelen – Oosterhout opgericht en deze bestaat tot op heden nog steeds. De vereniging heeft momenteel 23 leden, waarvan 5 het bestuur vormen, allen zijn chauffeur op de buurtbus. De bus waarmee momenteel wordt gereden is de Mercedes Sprinter 313 CDI met automatische 6-traps versnellingsbak en deze is voorzien van een rolstoellift.

Wij onderhouden deze lijnverbinding elk uur, d.w.z. elk uur Drimmelen – Oosterhout vise versa 6 dagen per week van Maandag t/m zaterdag.

De dagen zijn opgedeeld in 3 shifts, te weten:

Maandag t/m vrijdag via Made en industrieterrein Weststad II :

Vroege dienst van 07.30 uur af Drimmelen tot 11.22 uur (bus ophalen bij Garage van Alphen en wisselpunt bij de halte gemeentehuis in Made)

Tussendienst van 11.22 uur tot 15.22 uur (wisselpunt bij halte gemeentehuis in Made )

Late dienst van 15.22 uur tot 18.30 uur (aftanken en stalling bij Garage van Alphen)

Zaterdag via Made:

Vroege dienst 09.30 af Drimmelen tot 13.22 uur (bus ophalen bij Garage van Alphen en wisselpunt bij de halte gemeentehuis in Made)

Late dienst van 13.22 uur tot 17.30 uur (aftanken en stalling bij Garage van Alphen)

Van de chauffeurs wordt verwacht dat ze in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B, dat ze blijk geven van een gedegen rijvaardigheid en klantvriendelijke instelling en de vereiste medische keuring ondergaan. De maximale leeftijd voor toetreding is gesteld op 70 jaar.

We kunnen met recht zeggen dat onze groep vrijwilligers een vriendengroep is  en er worden door het bestuur ook jaarlijks leuke activiteiten ontwikkeld die deze goede sfeer zeker in stand houden.

Het is binnen onze vereniging een goed gebruik dat kandidaat chauffeurs door het bestuur voor een kennismakingsgesprek worden uitgenodigd, waarin alle relevante zaken zullen worden besproken.

Verder worden ze persoonlijk begeleid bij de start door onze ervaren mensen.

U kunt nadere informatie, zoals: foto’s, dienstregeling en halteplaatsen vinden op onze website  

www.buurtbus224.nl.

Als u geïnteresseerd bent kunt dit aangeven op ons emailadres pagm@ziggo.nl