KBO afd. Made en Drimmelen viert uitbundig 6 x 11 carnaval

Donderdag 20-02-2020 heeft de KBO afd. Made en Drimmelen hun jaarlijkse carnavalsmiddag gehouden in ’t Trefpunt. Dit jaar een bijzondere middag met het motto 6 x 11, de afdeling bestaat immers 66 jaar.

De zaal ging rond 13.30 uur open en stroomde al snel vol, er waren zo’n 117 enthousiaste carnavalsvierders aanwezig.

Om 14.00 uur begon het feest onder de carnavaleske leiding van Henk Stoop, die de middag als vanouds aan elkaar praatte. De muziek werd wederom verzorgd door Trippel DD (Pieter van Gils). De voetjes gingen al snel van de vloer en de stemming zat er dan ook direct in.

Uiteraard werd er ook gesauweld en wel door Koert-Jan, als bakkertje, die vertelde over zijn avonturen bij bakker van der Steen en door Marco Jonkbloed, die als Daan de Haan van de Bernarduskerk veel te vertellen had over wat hij allemaal zag en hoorde boven op die toren. Beiden kregen de lachers vele malen op hun hand, wat wel aangaf dat de sauwels in de smaak vielen.

Daarna was het tijd voor hoog bezoek, Prins Tommes dun Irste met adjudant en de voorzitter van de Mayenérs gaven acte de préséance, dit voor de eerste maal in het 66 jarig bestaan van de KBO afd. Made en Drimmelen. De entree van de prins ontaardde in een lange polonaise, waarna hij welkom werd geheten. Wat later reikte de Prins de prijzen uit aan het best verklede vrouwke, Toos Teuns als vlinder en  het best verklede menneke, Ad Vrijenhoek als  professor. Na nog een polonaise te hebben gelopen verlieten de hoge gasten ons weer, waarna de KBO-ers het feest op eigen wijze voortzetten. Tussentijds zijn er loten verkocht voor de loterij, waar vele mooie prijzen mee te winnen waren.

Na de trekking, was het tijd voor het uitstekend verzorgde stamppottenbuffet, wat iedereen zich goed liet smaken. Rond 18.30 uur kwam er een einde aan deze middag en keerde iedereen huiswaarts. Mede dankzij de uitstekende verzorging van de medewerkers van ’t Trefpunt kunnen wij terugkijken op een zeer gezellige en geslaagde carnavalsmiddag.  ekp.