Geplaatst op: 27-01-2021 om 11:06 uur
Laatst gewijzigd op: 27-01-2021 om 11:14 uur

LET OP: GGD VACCINEERT GÉÉN OUDEREN AAN HUIS

We ontvangen berichten dat ouderen in onze regio worden gebeld door mensen die zich voordoen als werknemers van de GGD. Ook hebben we geluiden gehoord dat er mensen namens de GGD ineens aan de deur staan bij ouderen. Deze mensen willen een afspraak maken voor een coronavaccinatie bij de mensen aan huis. Dit klopt niet!

De GGD neemt geen contact op met ouderen over het vaccineren en komt ook niet bij mensen thuis om te vaccineren.

Ouderen vanaf 85 jaar ontvangen deze week een uitnodiging voor de coronavaccinatie. Huisartsen nemen persoonlijk contact op met de 90-plussers in hun praktijk. Mensen in de leeftijd van 85 tot 90 jaar krijgen een uitnodiging per post van het RIVM.
Mobiele ouderen moeten zelf bellen met een landelijk nummer om een afspraak te maken. Zij worden gevaccineerd op een van de vaccinatielocaties van GGD West-Brabant. Niet-mobiele ouderen worden door de huisarts gevaccineerd zodra dit kan. Vaccinatie door de GGD is altijd gratis!

Huisartsen

GGD West-Brabant heeft de huisartsen in de regio inmiddels op de hoogte gesteld om extra alert te zijn op deze praktijken.

Meer informatie

Heb je nog vragen over de coronavaccins en de coronavaccinatie? Bel het landelijke nummer 0800 – 1351 (dagelijks van 08.00 – 20.00 uur), of neem contact op met GGD West-Brabant.