KBO afd. Made en Drimmelen

                          

 Nieuwsbrief

 

 Jaargang 17     www.kbo-made-drimmelen.nl                                                                                                                                                           Juli 2020

 

 

Geachte leden,

Het bestuur heeft de afgelopen weken niet stil gezeten en heeft met verschillende partijen overleg gehad om te kijken of onze activiteiten per september weer opgestart kunnen worden. En tot onze vreugde kunnen wij u meedelen, dat dat gelukt is.

Uiteraard onder voorbehoud, dat de maatregelen niet weer aangescherpt gaan worden.

De activiteiten in de Mayboom en ’t Trefpunt zullen in aangepaste vorm, in een andere ruimte en wellicht op een ander tijdstip dan u gewend bent plaatsvinden. Dit heeft alles te maken met de richtlijnen van het RIVM, die wij strikt opvolgen.

Als bijlage treft u het activiteitenprogramma aan met alle informatie hierover, bewaar dit exemplaar goed, voorlopig vervangt dit ons jaarboekje.  Via onze nieuwsbrief en de website wordt u op de hoogte gehouden.

De zondagmiddagontmoeting en het biljarten in de Wijngaerd is helaas nog niet mogelijk, maar wij hopen daar in oktober ook weer mee te kunnen beginnen.

Het bestuur wenst u een gezonde en zonnige zomer toe en hopen u daarna te mogen begroeten op een van onze activiteiten.

Warme groet,

Edith Kuntzel-Pauwels (voorzitter)

 

Zilveren KBO speld toegekend aan Piet van den Biggelaar.

Vorig jaar heeft Piet te kennen gegeven, om gezondheidsredenen, te willen stoppen als coördinator van de bezorging van de ONS. 

Piet is sinds 1 januari 2002 lid van de KBO afd. Made en Drimmelen en bijna vanaf dag 1 heeft hij zich voor onze vereniging ingezet. Begonnen met het rondbrengen van de ONS en al gauw als coördinator van de bezorging van de ONS.

De ONS wordt op de 1e maandag van de maand bij Piet thuisbezorgd, dit zijn rond de 500 exemplaren. In de voorafgaande week wordt de nieuwsbrief al bezorgd, die bij de ONS wordt gestoken en dan nog de uitnodigingen en inschrijfformulieren voor onze activiteiten. U kunt zich voorstellen, de hele woonkamer ligt dan vol en er worden nette stapeltjes gemaakt voor de vrijwillige bezorgers, die ervoor zorgen dat alles bij de leden wordt bezorgd t.w. ca 450 adressen. Als er een bezorger uitvalt zorgt Piet ervoor dat er een invaller de taak overneemt, of hij deed dat zelf. Kortom een hele klus. Daarnaast leest hij als laatste de nieuwsbrieven door om er nog eventuele fouten uit te halen voordat deze naar de drukker gaan.

Ook helpt Piet al jarenlang zijn vrouw Rina bij de ledenadministratie. Piet gaat op bezoek bij de nieuwe leden om ze welkom te heten en in te schrijven.

Als chauffeur is hij menigmaal ingezet om leden thuis op te halen of na een activiteit naar huis te brengen.

Piet is altijd bereid de helpende hand toe te steken en waar mogelijk wil hij dit in de toekomst blijven doen.

Het bestuur heeft gemeend om Piet als dank voor zijn jarenlange inzet voor de KBO afd. Made en Drimmelen de zilveren speld toe te kennen. Het was de bedoeling dit op de ledenvergadering van 19 maart jl. te doen, maar corona gooide roet in het eten.  Daarom hebben Edith Kuntzel (voorzitter) en Wim Joosen (secretaris) dinsdag 23 juni jl. een verrassingsbezoek aan Piet gebracht om hem thuis de zilveren speld en bijbehorende oorkonde, en zijn vrouw Rina een mooi boeket bloemen, te overhandigen.

 

Ons Gesprek: in gesprek over levensvragen

Met het ouder worden ontstaan er vaak levensvragen. U blikt terug op uw leven, op dingen die zijn gebeurd, op keuzes die u heeft gemaakt. In deze tijd van corona kunnen zich nog intensere levensvragen aandienen, bijvoorbeeld doordat u niet op een voor u passende manier afscheid heeft kunnen nemen van een geliefde. Dan kan het fijn zijn om daar met iemand over te praten. Speciaal daarvoor heeft KBO-Brabant het project Ons Gesprek opgezet. Hoe het werkt Heeft u behoefte aan een goed gesprek over uw leven? Neemt u dan via KBO-Brabant contact op met beleidsmedewerker Eva Geelen. U kunt met haar in het kort bespreken welke vragen u bezighouden, waarna Eva u in contact brengt met één van de speciaal daarvoor opgeleide vrijwilligers. We noemen hen vrijwilligers Levensvragen. • Tijdens corona alleen telefonisch • 6 à 8 gesprekken met onze vrijwilliger • Voor leden en niet-leden • Gratis Bent u benieuwd naar de vrijwilligers? Op de webpagina: https://www.kbo-brabant.nl/hulpbij-levensvragen/ stellen zij zich voor. Wat het u oplevert Allereerst is het helend om u te uiten, helend om te ervaren dat er (zonder oordeel) naar uw verhaal geluisterd wordt. De gesprekken met de vrijwilliger leveren u verder op dat u: • Nieuwe inzichten krijgt • Voor een andere benadering kiest • Dichter bij een oplossing komt • Leert een situatie te accepteren Wilt u in gesprek met één van onze vrijwilligers Levensvragen? Neem dan contact op met KBO-Brabant en vraag naar Eva Geelen: 073-6444066 of e-mail naar: egeelen@kbo-brabant.nl

 

Gratis je verkeerskennis opfrissen?

We willen allemaal zo lang mogelijk blijven autorijden. Zolang je dit kunt blijven doen, heb je je vrijheid. Maar je wordt wat ouder en het verkeer vergt veel van je aandacht. Hoe zorg je dat je mobiel blijft? Iedereen die zich dat weleens afvraagt kan gratis meedoen met de Opfriscursus Verkeerskennis van Veilig Verkeer Nederland. In opdracht van de gemeente Drimmelen en in samenwerking met de lokale seniorenverenigingen organiseren we een aantal opfriscursussen verkeerskennis voor de ervaren automobilist. De cursussen zijn op (je wordt beide dagen verwacht): Donderdag 1 en 8 oktober 2020 tijdstip 13.15 – 15.30 uur in Wagenberg. Dinsdag 17 en 24 november 2020 tijdstip 9.15 – 11.30 uur in Made Ben je boven de 55, een ervaren verkeersdeelnemer en inwoner van de gemeente Drimmelen en is dit iets voor jou? Meld je dan uiterlijk een week voor aanvang van de cursus aan via onderstaande link of bel tijdens kantooruren met 088-5248850. www.vvn.nl/opfriscursusdrimmelen Deelname is gratis, maar let op: vol=vol (Onze opfriscursussen zijn georganiseerd volgens de huidige RIVM-richtlijnen)

Je ontvangt een week voor aanvang van de cursus een bevestiging met de locatiegegevens.

 

Oplossing en Winnaars Filippinepuzzel Juni 2020.

KBOMADEENDRIMMELEN

Winnaars: de heren: M.J. de Been en F.J. Gras

Zij kunnen een waardebon van € 15,00 tegemoetzien

 

Agenda.

15-10-2020      ALV Ledenvergadering (onder voorbehoud)

09-12-2020      Kerstreis Oberhausen.  (onder voorbehoud)

 

 

 

Ledenbestand.

 

Overleden. Dhr. B.D.J Smits. Dhr.K.Stoop.

 

Nieuw. Mevr. E.C Adamse- de Been, Mevr. A.W.M Segeren- van Bakel,

 

     Secretariaat KBO-afdeling Made en Drimmelen en redactie

Nieuwsbrief: W.R. Joosen, Esdoornlaan 27,

4921 DW Made, tel.nr. 0162-684994---06-10591359

E-mail kbo.made@ziggo.nl