Beste leden van de KBO,                                                                                                            20 juni 2021.

 

De glasvezelcampagne is in volle gang! Inwoners van Made hebben nog tot 21 juli 2021 de tijd om zich aan te melden voor glasvezel. Dit kan door een abonnement af te sluiten bij één van de telecomaanbieders. We kunnen ons echter voorstellen dat u veel vragen heeft over glasvezel en alles wat daarbij komt kijken. Daarom hebben wij speciaal voor de leden van de KBO alvast wat belangrijke informatie op een rijtje gezet. Wilt u meer weten kom dan op 8 juli a.s. naar de voor de KBO leden georganiseerde informatieavond in de Mayboom tussen 19.00 en 21.30.uur.

 

Kan iedereen in Made een glasvezelabonnement afsluiten?

Alle inwoners van Made komen in aanmerking voor glasvezel. Aanmelden kan door vóór 21 juli 2021 een abonnement af te sluiten bij 1 van de 4 telecomaanbieders (Caiway, Delta, Helden Van Nu ofOnline.nl). De looptijd van een abonnement is 1 jaar.

 

Ervaar zelf de vele voordelen van glasvezel

Met glasvezel bent u klaar voor nú en de toekomst. Want voor steeds meer dagelijkse en toekomstige ontwikkelingen is een stabiele verbinding nodig. Denk bijvoorbeeld aan personenalarmering. U draagt een apparaatje om uw hals of pols. In geval van nood drukt u op de knop en bent u gelijk in contact, eventueel met beeld, met een meldkamer. Dit is een veilig idee, maar dan moet de verbinding niet haperen. Daarnaast biedt snel internet een uitkomst als u regelmatig zorg of controle nodig hebt.  E-health is een ontwikkeling dat zorg op afstand mogelijk maakt. Hierdoor hoeft u voor een controle of consult niet altijd de deur meer uit. Een van de grootste voordelen is dat u dankzij e-health langer zelfstandig blijft en in uw vertrouwde omgeving kunt blijven wonen.

 

Een stabiele internetverbinding helpt ook om het contact met familie en vrienden te onderhouden. Tegenwoordig zijn veel van hen ook continu online, waardoor u laagdrempelig contact onderhoudt. Want zeg nu zelf; wat is er nu leuker dan via bijvoorbeeld WhatsApp even snel een filmpje van de (klein)kinderen te bekijken? En juist in deze tijd ervaren we hoe belangrijk een stabiele en snelle internetverbinding is. Het houdt ons verbonden met elkaar.

 

Moeten inwoners van Made een toeslag betalen om glasvezel te krijgen?

Indien u glasvezel wilt, hoeft u alleen een abonnement af te sluiten bij een telecomaanbieder voor internet, telefonie en/of televisie. Daarnaast hoeft u géén toeslag (vastrechtvergoeding) te betalen. Voor glasvezel bent u vaak net zoveel geld kwijt als voor uw huidige coax- of koperaansluiting, maar dan met de voordelen van glasvezel. Probeer het een jaar!

 

Door het sluiten van een abonnement steunt u tevens uw vereniging.