Nieuwsbrief

                                                       

                                                                                                                                        Jaargang 21.  Juni 2024

 

 

Voorwoord.

 

Eén van de doelstellingen van de KBO Made en Drimmelen is ontmoeten en verbinden.

Om dit te bereiken worden tal van activiteiten georganiseerd, waar men aan mee kan doen. Hier worden nieuwe vriendschappen gesloten en oude vriendschappen hernieuwd. Helaas is het zo, dat met het ouder worden de kans op lichamelijke en geestelijke gebreken groter wordt. Men wordt minder mobiel, het wordt lastiger om het huis uit te gaan. Het gevolg is dat men steeds minder aan activiteiten kan deelnemen en steeds minder mensen ontmoet, terwijl die behoefte er wel is. Let wel, het kan ons allemaal overkomen. Eenzaamheid ligt op de loer, dat is verschrikkelijk en we moeten met elkaar proberen dat te voorkomen.

Er zijn KBO leden die hier al mee te maken hebben en het op prijs stellen als er iemand met een zekere regelmaat bij hen op bezoek komt. Iemand die gezellig een koffietje wil doen en naar hun verhaal wil luisteren. Je gehoord voelen is zo belangrijk, je doet er nog toe.

Oproep: Als u een uurtje per week of per twee weken tijd heeft om eens bij iemand op bezoek te gaan zal dat zeer gewaardeerd worden.

Heeft u interesse neem dan contact op met Edith van Gils-Pauwels, zie achterzijde van deze nieuwsbrief voor contactgegevens.

Laten we er voor elkaar zijn en naar elkaar omkijken, het bestuur rekent op u.

Namens het bestuur,

Edith van Gils-Pauwels, voorzitter.

 

Mededelingen betreft de zondagmiddagontmoeting op de 1e zondag van de maand.

 

De intentie van de zondagmiddagontmoeting is om eenieder (ook niet KBO-leden) die behoefte heeft aan een gezellige zondagmiddag, hiervoor de gelegenheid te bieden. Een leuk gesprek, sjoelen of een kaartje leggen behoren tot de mogelijkheden.

Het eerste kopje koffie/ thee wordt u aangeboden, verdere consumpties zijn voor eigen rekening. Het is begrijpelijk, dat u het moeilijk vindt om de stap te zetten hier alleen naar toe te gaan. Dat is niet nodig, er zijn altijd vrijwilligers van de KBO aanwezig om u te ontvangen en een praatje met u te maken en u aan andere deelnemers voor te stellen.

De eerstvolgende zondagmiddagontmoetingen zijn op 2 juni en 7 juli a.s.

Aanvang 14.00 uur tot ca 17.30 uur. Locatie: Judoclub Made, Romboutstraat 78, Made.

 

Ons streven is om u elke eerste zondag van de maand de gelegenheid te bieden elkaar te ontmoeten. Helaas lukt dit niet voor de eerste zondag in augustus vanwege de vakantieperiode. Zondag 1 september pakken we de draad weer op en de volgende datum is 6 oktober. Zodra de data voor november en december akkoord zijn stellen wij u hiervan op de hoogte.

 

Let op: zondagmiddag 4 augustus is er geen zondagmiddagontmoeting.

 

Overzicht locale activiteiten (correctie)

Bingo: Clasien Bogaers is geen reserve meer.

Wandelen: Op het laatst uitgegeven overzicht staat op maandag 1,5 km.

Dit moet echter zijn 3 km.

Maandelijkse lunch KBO Made en Drimmelen en ’t Trefpunt

 

In het kader van “Samen sterk tegen eenzaamheid en voor verbinding” kunt u weer deelnemen aan een lunch op 20 juni a.s. Deze keer voorafgaand aan de maandelijkse bingomiddag.

Wij bieden u van 12.00 tot 13.30 uur de mogelijkheid om een seizoensgebonden lunch inclusief

1 kop koffie/ thee voor € 12,50 te gebruiken.

Graag reserveren en indien van toepassing uw dieetwensen doorgeven.

Telefoon: 0162 684000.

 

Fietshesjes. Op pad met de KBO

 

Zoals de deelnemers van de fietstochten weten, dragen we voor de veiligheid bij iedere fietstocht een geel KBO-hesje. Deze hesjes werden vóór de rit uitgedeeld en na de rit weer ingenomen. Dat was iedere keer weer een heel gedoe. Na overleg hebben we besloten dat eenieder die met ons meefietst een geel KBO-hesje voor € 3,- vóór aanvang van de rit kan kopen. Zonder het KBO-hesje kunt u niet meefietsen ook niet met een ander hesje. We staan voor KBO en willen dit ook graag tijdens het fietsen uitdragen. Verder is eenieder zelf verantwoordelijk voor het hesje. Dus, breng het met iedere fietstocht mee en was het indien nodig ( 30⁰C). Tip: stop het droge hesje in een tasje in uw fietstas, dan heeft u het altijd bij. Wij hopen op uw begrip en zien u graag de volgende fietstocht mét een geel KBO-hesje. Organisatie fietstochten Anita en Rina.

 

Dag-fietstocht

 

Woensdag 19 juni a.s. is het zover. We gaan de 1e dag-fietstocht rijden. We starten om 09.30 uur bij de parkeerplaats van de Schietberg in Made om een mooie fietstocht van ongeveer 65 km. te maken. Tijdens deze tocht hebben we 3 pauzes: 11.00 uur koffie / theepauze 13.00 uur lunchpauze en15.00 uur koffie / theepauze En zoals diegene die al eens met ons mee hebben gefietst wel weten, op mooie locaties. We verwachten rond 16.30 uur weer terug te zijn in Made. Omdat we bij deze tocht een lunchpauze hebben, hebben we in overleg 3 keuze 12-uurtjes voor u gesorteerd: 1: 12-uurtje vlees: soep van de dag / rundvleeskroket / spiegelei met of zonder bacon en kaas. Prijs € 13,95 2: 12-uurtje vis: Soep van de dag / garnalenkroket / gerookte zalm. Prijs 

€ 15,95 3: 12-uurtje vega: Soep van de dag / kaaskroket / spiegelei met kaas Prijs € 13,95. Alle

12-uurtjes worden geserveerd op boerenbrood, maisbrood of bruinbrood. Bij het 12-uurtje wordt geen drinken geserveerd, dit dient u zelf te bestellen. Bij het aanmelden, graag vóór 12 juni, kunt u doorgeven welk 12-uurtje u wilt nuttigen, zodat wij het tijdig voor u kunnen bestellen. Indien u een dieet heeft kunt u dat aan ons doorgeven. Er wordt per tafel afgerekend, dus graag kleingeld meenemen. Dit geldt ook voor de koffie / theepauzes. Aanmelden kan bij: Anita Ligtvoet 06-25398486 of Rina Verkooijen06-30635410. We hopen op mooi fietsweer en een goede opkomst.

 

 

Mededelingen Reiscommissie

 

8 juni 2024. 8-daagse reis Salzburgerland (Oostenrijk).

Over een kleine twee weken gaan we met een groot gezelschap 8 dagen op reis naar Oostenrijk. We overnachten op de heen- en terugreis ergens in Duitsland, omdat het te ver is om in een keer door te rijden. Voor het eerst weer eens wat verder weg en dat viel in de smaak gezien het grote aantal inschrijvingen. Het belooft een mooie reis te worden en laten we hopen, dat de weergoden ons gunstig gezind zijn. De deelnemers ontvangen hun reisbescheiden ca. 1 week voor vertrek, de hoofdboeker ontvangt deze per post. Neem deze papieren goed door en wees ruim op tijd bij de bus voor vertrek uit Made. Het inladen van de bagage vergt extra tijd.

Belangrijk: Denk erom dat u een geldig paspoort of identiteitsbewijs, een recente medicijnlijst en uw ziektekostenverzekeringspas bij u draagt. Ook handig om een telefoonnummer bij u te hebben wat in geval van nood gebeld kan worden.

 

26 juni 2024. Deze zomerdagtocht “Typisch Hollands”

Is zeer gewild, er worden 2 bussen ingezet. Vertrek vanaf Made (gemeentehuis) om 8.30 uur. Ook hiervoor geldt op tijd aanwezig, want we vertrekken stipt op tijd.

 

21 augustus 2024. 5-daagse reis Sauerland (Duitsland)

 

De 5-daagse reis d.d. 21 augustus 2024 naar het Sauerland in Duitsland gaat wel door, ondanks dat we het minimumaantal deelnemers van 36 personen niet hebben gehaald. Het zou mooi zijn als we dat alsnog kunnen halen, dus heeft u interesse u kunt zich nog inschrijven.  Neem hiervoor contact op met Edith van Gils-Pauwels.

 

25 september 2024 dagtocht Antwerpen (België) met de Zilvermeeuw

 

Zoals gebruikelijk gaan we in september weer een vaartocht maken, dit keer op veler verzoek, naar Antwerpen.

Programma: Vertrek om 08.15 uur per touringcar vanaf het gemeentehuis in Made naar Drimmelen, waar we om 08.45 uur aan boord gaan van de Z8 of Z9 en om 9.00 afvaren met bestemming Antwerpen. 

We varen onder de Moerdijkbruggen door en nadat we langs Willemstad zijn gevaren, schutten we via de Volkeraksluizen het Volkerak op. Via het Schelde-Rijnkanaal varen we langs Tholen België binnen. De haven van Antwerpen is de grootste haven van België en de een na grootste haven van Europa (na Rotterdam). Rond de klok van 18.00 uur meren we af in Antwerpen. Er staat een luxe touringcar op u te wachten die u terug naar Made brengt. We verwachten rond 19.15 uur daar aan te komen.

 

Verzorging aan boord:

 

Ontvangst met koffie/ thee en appelgebak.

Halverwege de tocht verzorgen onze koks een overheerlijke scheepslunch. U kunt genieten van een heerlijk huisgemaakte soep, vijf broodsoorten, krentenbrood, cake, kruidkoek, vier soorten vleesbeleg, vier soorten kaas, paté, een warme snack, huzarensalade, kip- kerrie- en eiersalade, zoet beleg met tijdens de lunch onbeperkt koffie, thee of melk. De lunch wordt via onze spectaculaire buffetlift gepresenteerd.

In de middag wordt nog een warm hapje geserveerd.

De bar is geopend voor een drankje naar keuze, deze drankjes zijn voor eigen rekening.

 

Inbegrepen:

 

Koffie/ thee met appelgebak, lunch met onbeperkt koffie, thee of melk, warm hapje in de middag.

Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

 

Prijs: € 89,00 per persoon.

Toeslag introducées: € 25,00 per persoon (kunnen alleen mee indien plaats beschikbaar, leden gaan altijd voor)

Minimumaantal deelnemers: 46 personen, maximaal 100 personen.

Inschrijven vóór 1 augustus 2024.

Bijgevoegd inschrijfformulier volledig invullen en opsturen of in de bus doen bij Edith van Gils-Pauwels (voor adres zie inschrijfformulier). Niet volledig ingevulde inschrijfformulieren worden niet in behandeling genomen.

A.u.b. geen contant geld bijsluiten, u ontvangt een bevestiging / factuur van Brabant Expres, u dient de reissom aan Brabant Expres te voldoen.

 

Voor informatie en/of vragen over de reizen en dagtochten kunt u contact opnemen met de algemeen coördinator reizen. Edith van Gils-Pauwels. E-mail: edith.pauwels@outlook.com of tel. 06 54974242.

 

 

 

Ledenbestand.

Nieuw : Mevr. H. Emmen.

Overleden: Mevr. M.Verhagen-van Dongen.     

 

Agenda 2024

02-06-2024   Zondagmiddagontmoeting 14.00 uur Duinpan Judo Made

08-06-2024   08-06 t/m 15-06-2024   8-daagse reis Salzburgerland / Oostenrijk

19-06-2024   Fietsen dagtocht vertrek van parkeerplaats De Schietberg

20-06-2024   Lunch voorafgaand aan Bingo ( Reserveren gewenst 0162-684000)

20-06-2024   Bingo  14.00 uur ´t Trefpunt

26-06-2024   Dagreis Katwoude en Volendam

07-07-2024   Zondagmiddagontmoeting 14.00 uur Duinpan Judo Made

10-07-2024   Lunch voorafgaand aan Inschrijven Zomerfeest ( Reserveren gewenst 0162-684000)

10-07-2024   Inschrijving Zomerfeestmiddag 13.30-14.30 uur ’t Trefpunt

17-07-2024   Fietsmiddag 13.00 uur vertrek van parkeerplaats De Schietberg

21-07-2024   Zomerfeestmiddag 14.00 uur Trefpunt

04-08-2024   Zondagmiddagontmoeting 14.00 uur Duinpan Judo Made (Gaat niet door)

14-08-2024   Fietsmiddag 13.00 uur vertrek van parkeerplaats De Schietberg

21-08-2024   21-08  t/m 25-08-2024  5-daagse reis Sauerland/ Duitsland

01-09-2024   Zondagmiddagontmoeting 14.00 uur Duinpan Judo Made

12-09-2024   Bingo 14.00 uur ‘t Trefpunt

18-09-2024   Fietsmiddag 13.00 uur vertrek van parkeerplaats De Schietberg

25-09-2024   Vaartocht Antwerpen met de Zilvermeeuw

02-10-2024   Inschrijving Modeshow  13.30-14.30 uur ’t Trefpunt

06-10-2024   Zondagmiddagontmoeting 14.00 uur Duinpan Judo Made

09-10-2024   Modeshow 14.00 uur ’t Trefpunt

10-10-2024   Bingo 14.00 uur ’t Trefpunt

21-11-2024   Sinterklaasbingo 14.00 uur ‘t Trefpunt

04-12-2024   Kerstmarkt CentrO Oberhausen

10-12-2024   Inschrijven Kerstviering 13.30-14.30 uur ’t Trefpunt

19-12-2024   Kerstviering 10.30 uur ‘t Trefpunt


Voorzitter -Algemeen Coördinator reizen – Belangenbehartiging .

 Edith van Gils-Pauwels                       06-54974242        (edith.pauwels@outlook.com)

 

 

 

Secretaris – Ledenadministratie – Website – 2e Penningmeester -Belangenbehartiging

 Wim Joosen                                         06-10591359       (kbomadedrimmelen@gmail.com)

 

Penningmeester -Vicevoorzitter-Algemeen Coördinator activiteiten – 2e Secretaris.

 Hugo Kuiper                                         06-43058105       (mdactpen@gmail.com)                       

 

 

Algemeen bestuurslid -Sponsoring- 2e Coördinator reizen.

 Rina Verkooijen-van den Biggelaar     06-30635410        (c.verkooijen@hotmail.com)

 

 

Algemeen bestuurslid -2e Coördinator activiteiten .

 Anita Ligtvoet-Luijten                           06-25398486        (anitaligtvoet@ziggo.nl)

 

 

.

Secretariaat: KBO Made en Drimmelen. Nieuwsbrief en redactie: W.R. Joosen, Esdoornlaan 27, 4921 DW Made, tel.nr. 06-10591359   E-mail. kbomadedrimmelen@gmail.com

 

 

 

Kamer van Koophandel.  Nummer 18071574

Rabobank rekeningnummer.    NL83 RABO 0131 5858 51

Website.  Https://kbo-made-drimmelen.nl

 

Opzeggen: lidmaatschap kunt u schriftelijk doen, KBO Made en Drimmelen p/a Esdoornlaan 27, 4921 DW  Made, of per e-mail (kbomadedrimmelen@gmail.com)

Met dien verstande dat dit voor 1 december voor het nieuwe verenigingsjaar moet gebeuren

 

Meldingen: Gelieve a.u.b een verhuizing, overlijden of een andere gebeurtenis te melden bij de ledenadministratie. Bij voorbaat dank. Bezorging ONS: Als u onverhoopt geen ONS heeft ontvangen neem dan contact op met coördinator dhr. Henk Wilborts 06-53319582