Beknopt programma 6-daagse reis Noord-Nederland 21-08- 2023 t/m 26-08-2023

Dag 1 – Op weg naar Drenthe…

Vertrek vanuit Made richting hotel Brinkzicht in Vledder (Drenthe). Onderweg maken we een stop voor een kop koffie/thee (2x) met iets lekkers.

Hierna rijden we naar Giethoorn, waar we aan boord gaan van rondvaartbootjes en door Giethoorn varen. Na de rondvaart gaan we aan tafel voor een lekkere koffietafel.

Na de lunch vertrekken we naar het hotel waar we inchecken voor 5 nachten. We dineren dagelijks in het sfeervolle restaurant.

 

Dag 2 – Hunebedcentrum en vrije middag

Na het ontbijt vertrekken voor een bezoek aan het Hunebedcentrum. Het centrum ligt direct naast het grootste hunebed van Nederland, een grote keientuin en een prehistorisch erf met Steentijdhuis en oertuin. Na dit bezoek vertrekken we naar ons hotel en genieten onderweg van een lunch! De middag is ter vrije besteding.

 

Dag 3 – Zeehondencentrum Pieterburen en Groningen stad

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het Zeehondencentrum in Pieterburen in Groningen. Na de lunch gaan we naar de stad Groningen, waar u de middag naar eigen inzicht kunt invullen. Aan het eind van de middag gaan we terug naar ons hotel voor het diner.

 

Dag 4 – Schaatsmuseum, de Elfstedentocht en rondvaart

Na het ontbijt vertrekken we naar Hindeloopen, een typisch Fries stadje. We bezoeken het Schaatsmuseum met o.a. de grootste schaatscollectie van Nederland, een authentieke werkplaats van de schaatsenmaker en andere oude ambachten. Boven is een Brocante en Curiosa zaal, deze is echter alleen via een trap bereikbaar maar erg leuk om te bekijken.

Aan het eind van de ochtend gaan we aan tafel voor een de lunch om hierna een prachtige rit te maken langs een aantal bekende Elfstedentochtplaatsen. In Eernewoude aan boord voor een tocht over de Friese meren en in het bijzonder door de prachtige natuur van Nationaal Park de ‘Alde Feanen’.

Aan het einde van de middag gaan we terug naar ons hotel voor het diner.

 

Dag 5 – Gevangenismuseum Veenhuizen en Assen

Na het ontbijt bezoeken we op onze voorlaatste dag het Gevangenismuseum in Veenhuizen, hier leert u alles over de geschiedenis van Veenhuizen. Het museum is gevestigd in één van de oorspronkelijke gebouwen van de kolonie! Kijk rond in het huis van een ambtenaar, bekijk de signalementskaarten, waarop u precies ziet wie er vroeger in Veenhuizen hebben gewoond. Na ons bezoek gaan we aan tafel voor de lunch.

Na de lunch vertrekken we naar Assen, de hoofdstad van Drenthe. Een stad met charme waar u zich zeker thuis zult voelen. Na deze ontspannen middag gaan we terug naar ons hotel voor onze laatste overnachting en het diner

 

Dag 6 – Deventer, pontje over de IJssel, gezellige markt en terugreis

Na het ontbijt checken we uit en bezoeken we de Hanzestad Deventer. We stappen op het pontje dat ons naar de overkant brengt. Vanaf hier is het een kleine wandeling naar het centrum van Deventer. Vandaag is de lunch niet inbegrepen, wij adviseren u een lichte maaltijd te nuttigen. In de middag zetten we de terugreis in en sluiten de reis af met een vroeg diner in een gezellig restaurant. Na het diner vertrekken we huiswaarts.

 

Reissom: € 689,00 per persoon op basis van een 2 persoonskamer. Voor een 1 persoonskamer (beperkt beschikbaar) betaalt u een toeslag van € 65,00 per persoon.

Verplichte SGR-bijdrage: € 5,00.

Bij minimaal 40 personen gaat de reis door. Inschrijven tot 1 mei 2023.

Voor meer informatie kunt u onze website raadplegen of contact opnemen met Edith van Gils-Pauwels.

Mail: edith.pauwels@outlook.com.of telefoon 06 54 97 42 42