KBO afd. Made en Drimmelen.
                                                
Nieuwsbrief
                                                                             
 
     Jaargang 17                           www.kbo-made-drimmelen.nl                                               Januari 2020
 
 
Nieuwjaar 2020  
 
Allereerst voor al onze leden en alle mensen die hun dierbaar zijn een voorspoedig en gezond 2020.
We staan aan het begin van een nieuw jaar, het bestuur en alle vrijwilligers hebben het voornemen  om er een mooi jaar van te maken, met gezellige activiteiten,  mooie dagreizen, en meerdaagse reis, wij hopen u daar weer te mogen begroeten, u kunt via onderstaande agenda en op onze website  www.kbo-made-drimmelen.nl  zien wat er allemaal op stapel staat. 
 
Zeer geslaagde Kerstviering
 
19 december jl.. was het weer zover. De kerstviering werd om half elf in de Bernarduskerk begonnen met een dienst van Woord en Gebed. Na een hartelijk welkom door voorzitter Edith Kuntzel werd de dienst geleid door pastor Gerard Oostveen met medewerking van het Bernarduskoor en enkele KBO leden. In deze heel mooie dienst werd niet alleen stilgestaan bij de geboorte maar werden ook de
dit jaar overleden KBO leden herdacht.
Na het dankwoord werd de dienst afgesloten met het Ere zij God/Gloria in excelsis deo waarna in ’t Trefpunt de middag werd voortgezet met een uitstekend 3 gangen vis/vlees diner wat de 192 aanwezigen zich dan ook heerlijk lieten smaken.
Toen de tijd van uitbuiken was begonnen kon men gaan genieten van het entertainment door de Amersfoortse coverformatie Door Dik en Dun die voor de pauze kerstliedjes ten gehore bracht waarbij de Brabantse tekst op sommige momenten wat afweek van de door hen gezongen tekst, daardoor was meezingen
weleens een heikel punt. Na de pauze kwam het Hollandse repertoire aan bod wat
regelmatig uit volle borst werd meegezongen. Er waren zelfs een aantal leden die
in de smalle paden nog een dansje waagden. Tussentijds werd ook nog een aantal keren rondgegaan met een lekkere snack.
Tegen het einde van hun optreden werd, na eerder overleg met het bestuur,
aandacht gevraagd voor de Stichting Villa Joep. Dat is een fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Na uitleg nam Frans Kerremans spontaan de collectebus in handen en haalde zo, wat later bleek, het geweldige bedrag van
€ 263,08 op, dit tot groot genoegen van de coverformatie die er zorg voor zal
dragen dat het op de juiste plaats terecht komt.
Tijdens het laatste kopje koffie met appeltaart werd iedereen bedankt voor zijn/haar bijdrage aan deze mooie en gezellige kerstviering.
We kunnen ook nu weer zeggen: voor herhaling vatbaar.                 hpk.
 
Kerstviering/ Villa Joep.
Tijdens de kerstviering heeft de coverformatie Door Dik en Dun, na overleg met het bestuur, ook nog aandacht gevraagd voor Villa Joep. Dit is een fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Bijgaand hun reactie op de spontaan door Frans Kerremans overgenomen actie die met een collectebus rondging:
Voor Villa Joep hebben jullie het supermooie bedrag opgehaald van € 263,08. We willen jullie daarvoor ook super bedanken namens Villa Joep.
 
 
Mededelingen van de reiscommissie.
Zoals in de nieuwsbrief van december al is aangekondigd, zal de presentatie van de meerdaagse reis en de dagtochten plaatsvinden op 29 januari a.s. in ’t Trefpunt. Om 13.30 uur gaat de zaal open en we beginnen om 14.00 uur. De 6-daagse reis naar Thüringen gaat door, we hebben het minimumaantal inschrijvingen bereikt. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Ook de inschrijvingen voor SAIL Amsterdam 2020 lopen goed, maar er is nog voldoende plaats beschikbaar. U kunt zich daar nog voor inschrijven. Onderstaand het programma voor de dagtocht “Passiespelen Tegelen” en als aparte bijlage het inschrijfformulier hiervoor.
Zondag 14 juni 2020 Passiespelen Tegelen
Passiespelen 2020: ‘Hem achterna’
De tekstschrijvers van de editie 2020 – Jan-Jaap Jansen en Ineke ter Heege – hebben een heel nieuw Passiespel geschreven. Actueler en met meer noodzaak dan ooit. Waarin het verhaal over de laatste dagen van het leven van Jezus weliswaar gehandhaafd blijft, maar waarin heel andere, hedendaagse accenten worden gelegd. Zo wordt de veroordeling tot de kruisdood door de Hogepriesters heftig bekritiseerd door Jozef van Arimathea; is Jezus eerder een rebel dan een Heiland; speelt Judas een verwarde rol van redder van de Messias en zijn de vrouwen rondom Jezus – waaronder zijn moeder Maria en zijn goede vriendin Maria Magdalena – veel belangrijker en krachtiger geworden. Hem achterna’ vertelt het verhaal van toen en nu, van strijd en corruptie in het oude en het nieuwe Jeruzalem, van onderdrukking, wanhoop en verdriet. Maar ook van liefde en vriendschap, van vurige hoop en een oprecht geloof in een betere wereld.”
Uw programma:
Om 11.45 uur vertrekken we vanuit Made naar Openluchttheater de Doolhof in Tegelen, waar we om ca, 13.30 zullen aankomen.
We zijn ruim op tijd en kunnen op het gemakje onze plaatsen (rang 1) opzoeken, voordat de voorstelling om 14.30 uur begint. De prachtige voorstelling duurt ca. 3 uur en zal onderbroken worden door een pauze van ca. 30 minuten. Tijdens de pauze staat een drankje voor u klaar. Na de voorstelling stappen we in de bus voor het eerste deel van de terugreis. We stoppen bij een gezellig restaurantje op de route om de dag gezellig af te sluiten met een heerlijk diner. Na het diner rijden we terug naar Made waar we om ca. 22.00 uur zullen aankomen.
Inbegrepen:
Vervoer per luxe touringcar voorzien van bar (*), TV/DVD, toilet en airconditioning; begeleiding en service van onze ervaren chauffeur/ reisleider; programma zoals beschreven; zitplaats 1e rang voor een seniorengroep (60+); pauzeconsumptie, 3 gangendiner ter afsluiting op de terugweg.
Niet inbegrepen: Overige verzorging, persoonlijke uitgaven, en niet genoemde entreegelden optionele reis- en/of annuleringsverzekering en fooien.
Prijs per persoon: € 79,00 Minimumaantal deelnemers: 40 personen.
Toeslag introducé € 15,00, deze kan mee indien plaats beschikbaar.
Inschrijven per bijgevoegd inschrijfformulier, afgeven of opsturen t.a.v. Edith Kuntzel, Antwerpenplein 19, 4921CS Made.
Factuur/ inschrijvingsbevestiging ontvangt u van Brabant Expres. Factuur voldoen aan Brabant Expres.
Garderobe Kerstviering 19 december 2019.
Wie heeft bij het weggaan de verkeerde maat jas aangetrokken? Het betreft een ¾ damesjas, kleur donkergrijs merk Taifun. Graag even contact opnemen met de algemeen coördinator activiteiten Hugo Kuiper, 0162-428611. Bij voorbaat dank.
LET OP!!   Zondag 12 januari is onze Nieuwjaarsbijeenkomst. Inschrijving 08 januari van 13.30/14.30 uur.  Formulier reeds bij nieuwsbrief december jl.   s.v.p. met GEPAST geld betalen.
Belastingservice 2019
Ook dit jaar is het weer mogelijk om uw belastingaangifte (over 2019) te laten verzorgen door een
belastinginvuller van uw eigen afdeling KBO afd. Made en Drimmelen, en SWO.
In de Nieuwsbrief februari 2020 zal hierover uitgebreide informatie worden opgenomen.
Wilt u zich al aanmelden voor deze service dan kunt u bellen met het secretariaat van KBO afd. Made en Drimmelen 0162-684994 of met SWO 0162-451894.
 
Website: KBO afd. Made en Drimmelen
 
De nieuwe website is online, u kunt deze vinden onder www.kbo-made-drimmelen.nl, de oude website is niet meer bereikbaar.
Agenda voor 2020
12-01   Nieuwjaarsbijeenkomst.
29-01   Informatiemiddag over de reizen in 2020.
20.02   Carnaval.
19.03   Ledenvergadering.
25.03   Voorjaarsmodeshow.
29 05   Bedevaart Meerseldreef.
14.06   Passiespelen Tegelen.
24.06   Zomerdagtocht naar Kroondomeinen en Proeverij.
26.07   Zomerfeestmiddag.
12.08   Sail Amsterdam.
24.08   Meerdaagse Reis Thüringen (D) t/m 29.08.
 
Ledenbestand.
Nieuw: Dhr. C.A.H. Akkermans, Mevr. A.B.M. van der Wulp, Dhr. F.M. Lucas, Dhr. A.P.J.    
Fauré, Dhr. E.J.A. de Man, Mevr. E.C.M. van Oosterhout- de Laat, Mevr. P.C.M. van Gils-   
Rademakers, Dhr. A.G.M. van Meel, Mevr. A.J.C.M. van Meel- Mureau, Mevr. J. van Geloof-  
Rullens, J.A.B. van Dongen, Dhr. A.J. Marijnissen, Mevr. A.B.P. Marijnissen- Bol,
Dhr. W.J.H.  Domenie,
Opgezegd: Mevr. R. Buijks, Mevr. I. van den Broek- Flipsen, Mevr. C. van Blerck,
Mevr. M.J. Vissers Peters
Verhuizing: Mevr. N van Ham- de Bever, Mevr. Marlin,
Secretariaat KBO afdeling Made en Drimmelen en redactie
Nieuwsbrief: W.R. Joosen, Esdoornlaan 27,
4921 DW Made, tel.nr. 0162-684994—06-10591359
E-mail kbo.made@ziggo.nl
Website: www.kbo-made-drimmelen.nl