www.kbo-made-drimmelen.nl                                Jaargang 18    Mei   2021

 

Meldingen aan ledenadministratie.

Geachte leden,

Graag willen wij een beroep op u doen, als er een verhuizing, overlijden, of een andere

gebeurtenis is, wilt dit a.u.b. doorgeven aan de ledenadministratie, voor adres, telefoonnummer en mailadres zie colofon, we willen graag de administratie op orde houden, wij vertrouwen op uw welwillende medewerking.

Bij voorbaat dank.

 

Mededelingen van de reiscommissie

Vooruitlopend op de versoepelingen en hopend dat onze leden dan allemaal gevaccineerd zijn, hebben wij gemeend een dagtocht naar de Veluwe aan te bieden op 28 juli 2021. Iedereen snakt naar een uitje en omdat de voorbereidingen tijd kosten vindt u in deze nieuwsbrief het programma en inschrijfformulier. Inschrijving is mogelijk tot en met 30 juni 2021.

Voor de goede orde willen wij u erop attent maken, dat deze dagtocht alleen wordt uitgevoerd als het veilig is en conform de dan geldende RIVM-regels. U wordt hierover t.z.t. geïnformeerd.

De première van de Passiespelen in Tegelen is wederom uitgesteld, de verwachting is dat die later dit jaar wel doorgaan. Wij volgen dit op de voet, zodra er meer bekend is zullen wij u hiervan in kennis stellen.

Of de meerdaagse reis naar Thüringen doorgaat, daar kunnen wij op dit moment geen uitsluitsel over geven. Wij hopen dat eind augustus alles weer redelijk bij het oude is en de reis uitgevoerd kan worden. Wel zijn wij bezig om een alternatieve meerdaagse reis in Nederland samen te stellen, mocht de grens naar Duitsland niet open zijn. Dus nog even geduld, over een paar weken weten wij meer. Brabant Expres zal dan diegenen, die zich vorig jaar hebben ingeschreven voor de meerdaagse reis naar Thüringen benaderen.

Achter de schermen zijn wij druk bezig, zodat we er klaar voor zijn als er weer gereisd mag worden. Laten we hopen, dat we binnenkort weer met elkaar op stap kunnen.

 

KBO Made en Drimmelen-SWO.  Belasting invullen.

In onze vorige nieuwsbrief hebben KBO Made en Drimmelen i.s.m. SWO een oproep geplaatst of er leden waren die het team van belastinginvullers wilden komen versterken.

Hierop is door twee leden gereageerd, zij hebben inmiddels al een oriënterend gesprek gehad met Mireille Lemmens van SWO.

 

De buurtbusvereniging Drimmelen – Oosterhout zoekt enkele chauffeurs

Omdat er enkele vrijwilligers vanwege het bereiken van de leeftijd van 75 jaar zijn gestopt zijn we op zoek naar uitbreiding van ons vrijwilligersbestand.

Als u geïnteresseerd bent kunt dit aangeven op ons emailadres pagm@ziggo.nl

U kunt nadere informatie, zoals: foto’s, dienstregeling en halteplaatsen vinden op onze website  

www.buurtbus224.nl.

U kunt ook contact opnemen met Henk Wilborts, Zandstraat 6a, 4921SM Made. GSM: 06-53319582 

penningmeester van de Buurtbus Vereniging.

 

 

 

Programma Woensdag 28-07-2021 Zomerdagtocht Kroondomein en Proeverij (Veluwe)

Uw programma: Vandaag gaan we op pad voor een prachtige dag richting de Veluwe. 

We vertrekken om 08.00 uur vanaf het Gemeentehuis in Made naar de Veluwe, waar de koffie/thee (2x) voor u klaar staat. Uiteraard met een lekker stuk Veluws appelgebak. Ook maakt u hier vanochtend alvast een keuze uit het hoofdgerecht voor vanavond.

Met onze gids, Irene Beaupain, gaan wij met uw touringcar een “Royal Tour” maken. Een mooi gedeelte van Beekbergen met interessante en wonderschone plekjes zal worden bekeken. Ook rijden we door een oud papiermakersdorpje. Aangekomen in Apeldoorn gaan we genieten van zijn vele prachtige parken en grote villa’s. We bekijken Paleis Het Loo, de Loolaan en omgeving met zijn vele monumenten. Via een fraai landgoed van het Gelders Landschap rijden we door prachtige bosgebieden, een koninklijke omgeving, kleine dorpjes met hun eigen speciale geschiedenis, de vroegere bewoning op Het Loo van de verschillende stadhouders en vorsten, prachtige natuur, het wild, vogels en planten, kortom er is veel te vertellen door de gids en er is heel veel te zien.

Na deze bijzondere rondrit gaan we aan tafel voor een heerlijke koffietafel. Daarna gaan we naar onze volgende bestemming: Wijndomein Hof. Dit verborgen juweeltje net buiten Dieren, tussen Zutphen en Arnhem, is de grootste ommuurde wijngaard van Nederland. Het “Hof te Dieren” was vroeger van Stadhouder Willem II en is nu eigendom van Landgoed Twickel. Youp heeft zijn passie, wijn en likeur maken, waargemaakt.  De basis werd gelegd toen hij met zijn vader als 13-jarige jongen zelf ooit zijn eerste wijn maakte. De rondleiding wordt door hemzelf met veel enthousiasme en een flinke dosis humor gegeven. Youp en zijn vrouw Riet maken naast wijn ook heerlijke likeuren, de proeverij is dan ook altijd een doorslaand succes! Bij de proeverij krijgt u vers stokbrood met kruidenboter. Hierna rijden we terug naar het restaurant, waar we aan tafel gaan voor een3-gangendiner. Na het diner rijden we terug naar Made waar we omstreeks 20.30 uur weer aankomen.

Inbegrepen: Vervoer per luxe touringcar voorzien van toilet en airconditioning; begeleiding en service van onze ervaren chauffeur/ reisleider; programma zoals beschreven;  2x koffie/thee en Veluws appelgebak;  rondrit Kroondomein/ Royal Tour o.l.v. ervaren gids; koffietafel met kroket; entree, ontvangst en uitleg door de wijnboer; geweldige proeverij met drie wijnen en/of likeuren met als thema: “Lekker, Leuk, Leerzaam en Ludiek”; vers gebakken stokbrood met kruidenboter bij proeverij; 3-gangendiner met keuze in hoofdgerecht

Niet inbegrepen: Overige verzorging, persoonlijke uitgaven, en niet genoemde entreegelden optionele reis-en/of annuleringsverzekering en fooien.

Prijs per persoon: € 70,00 Minimumaantal deelnemers 40 personen.

Toeslag introducé € 15,00, deze kan mee indien plaats beschikbaar.

Inschrijven tot en met 30 juni 2021 per bijgevoegd inschrijfformulier, afgeven of opsturen t.a.v. Edith Kuntzel, Antwerpenplein 19, 4921CS Made.

Factuur/ inschrijvingsbevestiging ontvangt u van Brabant Expres. Factuur voldoen aan Brabant Expres.

 

Ledenbestand.       

Overleden: Dhr.A.de Jong. Mevr. J.E. Bruin-Aarts,

 

                                     

COLOFON BESTUUR:

 

Voorzitter: Edith Kuntzel-Pauwels                         0162-670262

Secretaris: Wim Joosen                                        0162-684994   

Penningmeester: Hugo Kuiper                              0162-428611

Vicevoorzitter: Harrie Loonen.                              0162-318129

Algemeen bestuurslid: Annie van Gils-Thijssen.      0162-683232

Ledenadministratie: Wim Joosen                           0162-684994

Coördinatie activiteiten: Hugo Kuiper                    0162-428611

Coördinatie reizen: Edith Kuntzel-Pauwels             0162-670262

 

Secretariaat: KBO Made en Drimmelen. Nieuwsbrief en redactie: W.R. Joosen, Esdoornlaan 27, 4921 DW Made, tel.nr. 0162-684994—06-10591359 E-mail kbo.made@ziggo.nl

Opzeggen: lidmaatschap kunt u schriftelijk doen, KBO Made en Drimmelen p/a Esdoornlaan 27, 4921 DW  Made, of per e-mail (kbo.made@ziggo.nl) Met dien verstande dat dit voor 1 december voor het nieuwe verenigingsjaar moet gebeuren.