Zomers genieten met KBO Made en Drimmelen

Woensdag 21 Juni een mooie zomerdag, 23 graden en een zonnetje, gingen we met 97 deelnemers, wat betekent 2 bussen, eropuit om een dagje te genieten.
Na een klein oponthoud vertrokken we om 08.30 uur naar Burgerveen waar we even na 10 uur bij Rozen en Radijs aankwamen, dit is een familiebedrijf dat al vele jaren, zoals de naam al verraad, rozen kweekt, maar geen radijs. Radijs is een betekenis die gegeven kan worden aan de verbinding van de aarde, aldus de eigenaar.
Na een heerlijk kopje koffie en een stuk appeltaart kregen we met veel passie, uitleg van de eigenaar Martijn Vis, de 3e generatie die hier rozen kweekt. Hij heeft enige jaren geleden besloten om de rozen biologisch te gaan kweken. De rozen staan in de volle grond en als bemesting wordt enkel biologische mest toegevoegd. Ook het bestrijden van ongedierte gebeurd op een biologische manier. Helaas waren de rozen die nu in de kas staan aangetast door een onverklaarbare “ziekte” waardoor er enkel nog kale rozenstruikjes in de kas stonden. Jammer dat we de bloemenpracht nu niet konden aanschouwen, maar voor Martijn Vis zal dit waarschijnlijk het einde van de rozenkwekerij betekenen en stapt hij over op het telen van groenten. Hiermee zal de laatste rozenkweker in de regio, waar ooit 60 rozenkwekers gevestigd waren, verdwijnen.
Gelukkig was er nog een tropische tuin te bewonderen met mooie grote planten en bloemen.

Na al dit moois op naar De Baron in Wassenaar,  waar we op een mooie locatie hebben we genoten van een prima verzorgde lunch.

Met een tevreden gevoel vertrokken we om 13.45 uur naar Scheveningen waar om 14.30 uur op de boulevard een treintje klaarstond voor de mensen uit bus 1 om een rondrit over de boulevard en het oude gedeelte van Scheveningen te maken, bus 2 kon om 15.30 uur dezelfde rit maken. Voor degene die niet meegingen met het treintje, of tijd over hadden, was er tot 17.00 uur de mogelijkheid om over het strand te wandelen, de pier te bekijken, op een terrasje te gaan zitten of op de boulevard te wandelen en \ of de winkeltje te bekijken.
rond die tijd zouden we bij een restaurant aan de boulevard gaan eten met zicht op zee, maar dat was helaas door waterschade van het noodweer van de dag ervoor gesloten. Gelukkig konden we opnieuw bij De Baron terecht voor een heerlijk diner.

Om 19.30 uur was het weer tijd om huiswaarts te gaan waar we na een ontspannen rit om 20.30 uur bij het Park in Made aankwamen.

Terugkijkend op een mooie dag en goede chauffeurs denk ik dat iedereen met een tevreden gevoel terug naar huis ging.

Op naar ons volgend uitje!!
 
rv