Rabo Club Support 2022.

Afgelopen 18 oktober heeft de Rabobank ons de uitslag toegestuurd van de laatst

gehouden actie. Het heeft onze vereniging het prachtige bedrag van € 756,62 opgeleverd. Iedereen die door zijn/haar stem heeft bijgedragen aan dit resultaat

hartelijk dank. De Rabobank zijn wij dan ook zeer erkentelijk.

 

Themabijeenkomst: “Wat achterblijft”

Iedereen krijgt tijdens zijn leven te maken met een of meerdere nalatenschappen. Journalist Dick Wittenberg schreef hier een boek over met als titel “Wat doen we met de spullen?” en filmmaakster Loes Janssen maakte er een documentaire over met als titel “Wat achterblijft”. In de Ons van juli/ augustus 2022 heeft hierover een uitgebreide reportage gestaan. Een van onze leden heeft ons gevraagd of wij hier aandacht aan willen besteden. Wij zijn voornemens om bij voldoende belangstelling begin volgend jaar dit in te plannen. Loes Janssen en Dick Wittenberg presenteren deze middag samen en zullen na de documentaire (20 minuten) het gesprek leiden. De bedoeling van deze bijeenkomst is om het gesprek op gang te brengen over nalatenschappen, die eenieder op zijn eigen manier beleeft.

In een van onze volgende nieuwsbrieven komen wij hierop terug.

 

Aanvraag eenmalige energietoeslag 2022

In onze vorige nieuwsbrief hebben wij u geïnformeerd over de mogelijkheid om een eenmalige energietoeslag aan te vragen.

Onze wethouder Harry Bakker heeft aangegeven, dat hier weinig gebruik van wordt gemaakt. Daarom willen wij u erop wijzen dat het nog mogelijk is t/m 1 december 2022. Maak er gebruik van als u hiervoor in aanmerking komt.

Dit kan via drimmelen.nl/energietoeslag-aanvragen of telefonisch 0162- 690190.

 

Biljarten in de Kloosterhof.

Hierdoor kunnen wij u met groot genoegen meedelen dat er vanaf 1 november a.s. de mogelijkheid geboden kan worden te biljarten in de recreatieruimte van de Kloosterhof.

Het is de bedoeling dat er met een groep van minimaal 6 maar maximaal 14 personen

wekelijks op dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur kan worden deelgenomen aan een interne groepscompetitie. Bij voorkeur eigen keu meebrengen. (In de zaal, indien nodig wel een keu aanwezig).

Als u interesse heeft neem dan z.s.m. contact op met de algemeen coördinator

Hugo Kuiper 06-43058105.hpk.

 

NAJAARSMODESHOW KBO MADE EN DRIMMELEN.

Na de verplichte rustpauze van 2 coronajaren waren we afgelopen woensdag 28 september weer in de gelukkige omstandigheid een najaarsmodeshow te organiseren en wel samen met de voorjaarsmodeshow voor de 18de keer.

Nadat iedereen door het team van ‘t Trefpunt van koffie of thee was voorzien kon het bestuur in een volle Biesboschzaal alle belangstellenden welkom heten om daarna

het stokje over te dragen aan mevrouw van Mierlo die samen met haar collega presentatrice Thea Flipse de show van de door Ridick vakkundig gekapte modellen en dressman in twee gedeeltes aan elkaar praatte. Om het helemaal af te maken

kon men schoenen van van der Pluijm en sieraden van Caractique bewonderen.

Rond drie uur was het eerste gedeelte voorbij zodat men in de pauze van een half uur de gelegenheid kreeg het één en ander te consumeren en ook loten kon aanschaffen voor de trekking die na het tweede gedeelte van de show zou plaatsvinden.

Dit 2e gedeelte duurde ongeveer drie kwartier waarna één van de bestuursleden alle

modellen en dressman op de catwalk riep en hen met een bloemetje hartelijk bedankte voor de door hen mooi verzorgde show. Ook een woord van dank voor alle medewerkers voor en achter het gordijn/de schermen.

Hierna kon de trekking plaatsvinden van de weer door de lokale ondernemers

beschikbaar gestelde prijzen. Nadat alle 22 prijzen een nieuwe eigenaar hadden gevonden kon men na een gezellige middag tevreden huiswaarts keren.  HPK.

 

SINTERKLAAS-BINGO 17 NOVEMBER A.S.

Wij zijn er ook dit jaar weer in geslaagd dat Sint en Zwarte Piet op bezoek komen tijdens de bingo, en samen met ons enkele rondjes bingo draaien. Aanvang 14.00 uur.

 

 

Mededelingen Reizen

Het heeft even geduurd, maar de bestemming van de dagtocht naar een kerstmarkt is bekend. Het is Magisch Maastricht geworden.

We hebben een aantal keren een oproep in de nieuwsbrief geplaatst om suggesties voor deze dagtocht, maar helaas geen enkele reactie van onze leden gekregen. Ook volgend jaar willen wij een 5 of 6-daagse busreis organiseren en 2 of 3 dagtochten. Uw suggesties zijn van harte welkom.

Onderstaand het programma en bijgevoegd het inschrijfformulier voor Magisch Maastricht.

Dagtocht Kerstmarkt Magisch Maastricht op woensdag 30 november 2022.

Vertrek: 09.00 uur  Opstapplaats: Gemeentehuis te Made

Prijs per persoon € 56,00

Programma: We gaan een Winterse dagtocht maken naar de mooiste Kerstmarkt van Limburg! Om 9.00 uur vertrekken we en onderweg maken we net over de provinciegrens met Limburg een stop voor een lekker kopje koffie/thee met natuurlijk een vers stuk Limburgse Vlaai. Hierna vervolgen we onze tocht naar Maastricht waar we omstreeks 12.00 uur aankomen.

Tijdens Magisch Maastricht is de historische binnenstad op spectaculaire wijze verlicht. Er is een speciaal lichtpad aan de overkant van de Maas via de Sint Servaasbrug brug en de Hoge Brug. Vergeet niet te stoppen om de licht animatie van de 200 mistletoes te bewonderen in de bomen op het Onze Lieve Vrouweplein. In de weken voor Kerstmis is het Vrijthof de plaats waar het allemaal om gaat. Naast een groot aantal kraampjes en een reuzenrad is er ook een ijsbaan. Geniet van de prachtige kerstsfeer en wilt u kerstinkopen doen, dan raden wij u aan om zeker een bezoek te brengen aan de gezellige straatjes van de wijk Jekerkwartier.

Om 17.00 uur vertrekken we weer vanaf het centrum huiswaarts. Maar natuurlijk niet voordat we deze dag afsluiten met een heerlijk, Winters diner (diverse stamppotten, bijpassende vleesgerechten en garnituren etc.). Hierna gaan we weer aan boord van de touringcar en vervolgen we onze reis naar de opstapplaats. Aankomst ca. 21.00

Inbegrepen: Vervoer per luxe touringcar, toilet en airconditioning; Begeleiding en service van onze ervaren chauffeur/ reisleider; Programma zoals beschreven; Koffie/thee 2x en Limburgse Vlaai op heenreis. Uitstekend Winters diner ter afsluiting; Vrij bezoek aan Magisch Maastricht.

De reis gaat door bij minimaal 40 personen.

Toeslag introducé: € 15,00 euro (kunnen mee indien plaats beschikbaar, leden hebben voorrang).

U kunt inschrijven tot en met 15 november a.s. door het inschrijfformulier volledig in te vullen en op te sturen/ in de bus doen bij Edith Pauwels, Antwerpenplein 19, 4921CS Made. Zodra het minimumaantal deelnemers (40) is bereikt krijgt u een bevestiging/ factuur van Brabant Expres. U wordt verzocht de betaling aan Brabant Expres te voldoen.

Wij raden u te allen tijde aan een annuleringsverzekering af te sluiten. BE dagtocht annuleringsverzekering kost € 5,00 per persoon, u kunt dit aangeven op het inschrijfformulier.

 

Verslag  vaartocht 2e Maasvlakte  22 september 2022

Wat boften we, een mooie dag na een week met nogal wat regen, vandaag een heerlijke zonnige dag om met 59 leden van KBO Made en Drimmelen te gaan varen met De Zilvermeeuw naar de 2e Maasvlakte in Rotterdam.

We stapten om 8.30 uur in de bus op weg naar Lage –Zwaluwe waar de luxe elektrische boot Z8 van de Zilvermeeuw ( lengte 34.40m en breedte 6.85m) op ons lag te wachten. 9.30 uur vertrokken we richting Rotterdam. Onder het genot van enkele kopjes koffie / thee en een heerlijk stukje appelgebak voeren we over het rustige water via de Dordtse Kil, de oude Maas en het Hartelkanaal naar de Maasvlakte en uiteindelijk naar de 2 e Maasvlakte, een nieuw in zee aangelegd gebied ter grootte van 2000 ha. Grenzend aan de 1 e Maasvlakte. Onderweg konden we genieten van het mooie uitzicht op een van de buitenterrassen of het bovendek. Om 12.30 uur kregen we middels de buffetlift een heerlijke lunch met warme en koude gerechten. Na deze maaltijd kwamen we in Rotterdam aan. De bedrijvigheid in de havens was indrukwekkend, er waren enorme schepen te zien die geladen en /of gelost werden zoals CMA CGM Panama: een containerschip gebouwd in 2019 met een lengte van 366 m en een breedte van 51 m. Dit schip kan een kleine 20.000 containers van 20 voet ( 6 mtr) vervoeren. De containerschepen worden, aangestuurd door een computer geladen en gelost. De haven van Rotterdam is de grootste van Europa, er worden per jaar zo`n 15 miljoen containers verwerkt. Het havenbedrijf is een niet beursgenoteerde Naamloze Vennootschap. De aandelen worden gehouden door de gemeente Rotterdam ( 70%) en de Nederlandse Staat ( 30%). Na zoveel bedrijvigheid gezien te hebben was het weer tijd om om te keren en via het centrum van Rotterdam, wat er vanaf het water heel anders uitziet, richting het mooie Noord- Dordrecht en de Dordtse Kil weer om 18.00 uur aan te meren in Lage-Zwaluwe. We hebben van deze mooie vaart genoten, het was een zonnige gezellige dag!   Rina Verkooijen

 

Agenda

2022

06-11-2022   Zondagmiddagontmoeting  aanvang 14.30 uur (tel. Clasien Bogaers 06-20861485)

17-11-2022   Sinterklaasbingo aanvang 14.00 uur ’t Trefpunt

30-11-2022   Kerstmarkt Maastricht. Vertrek 9.00 uur Gemeentehuis Made.

04-12-2022   Zondagmiddagontmoeting  aanvang 14.30 uur (tel. Clasien Bogaers 06-20861485)

07-12-2022   Kaartverkoop Kerstviering bij ’t Trefpunt van 13.30 t/m 14.30 uur 

15-12-2022   Kerstviering bij ’t Trefpunt. Dit bestaat uit Kerstdienst, diner en muzikale bingo.

 

 

 

Agenda

2023

15-01-2023   Nieuwjaarsreceptie.

16-02-2023   Carnaval

??-04-2023   Modeshow

30-07-2023   Zomerfeestmiddag

 

 

Ledenbestand.    

 

Nieuw:

Mevr. A.H Nuijten-Couwenberg.. Mevr. J.J.M van den Brink.. Mevr. J.M.S de Wijs-Bul..

Mevr. J.E.M Boomgaard..Dhr. F.de Laat..

 

Overleden:

Dhr. J. Moerenhout.. Mevr. C.T.M Pals-van Meer..

 

COLOFON BESTUUR:

 

Voorzitter – Coördinatie reizen – Belangenbehartiging .

 Edith van Gils-Pauwels              0162-670262  (edith.pauwels@outlook.com)

 

 

 

Secretaris – Ledenadministratie – Website – 2e Penningmeester.

 Wim Joosen                     0162-684994   (kbo.made@ziggo.nl)

 

Penningmeester -Vicevoorzitter-Algemeen Coördinator activiteiten – 2e Secretaris.

 Hugo Kuiper                     06-43058105   (mdactpen@gmail.com)                       

 

Algemeen bestuurslid -Sponsering :  

 Rina Verkooijen                  06-30635410   (c.verkooijen@hotmail.com)

 

Algemeen bestuurslid -2e Coördinator activiteiten .

 Anita Ligtvoet                     06-25398486  (anitaligtvoet@ziggo.nl)

 

 

 Secretariaat: KBO Made en Drimmelen. Nieuwsbrief en redactie: W.R. Joosen, Esdoornlaan 27, 4921 DW Made, tel.nr. 0162-684994 / 06-10591359 E-mail kbo.made@ziggo.nl

 

 

Opzeggen: lidmaatschap kunt u schriftelijk doen, KBO Made en Drimmelen p/a Esdoornlaan 27, 4921 DW  Made, of per e-mail (kbo.made@ziggo.nl) Met dien verstande dat dit voor 1 december voor het nieuwe verenigingsjaar moet gebeuren.

 

 

Meldingen: Gelieve a.u.b een verhuizing, overlijden of een andere gebeurtenis te melden bij de ledenadministratie. Bij voorbaat dank.