Jaargang 20. Mei  2023

  

Verslag algemene ledenvergadering 23 maart 2023

Er waren deze middag 90 leden aanwezig.

Tevens was er een presentatie Senioren en Veiligheid van de Rabobank.

Als u het verslag van de algemene ledenvergadering wilt ontvangen mail of bel even met het

secretariaat. Voor gegevens zie colofon.

Het verslag zal ook op de website staan onder het kopje nieuws.

 

Naamswijziging KBO Made en Drimmelen?

Van verschillende kanten zijn wij benaderd om de naam van onze vereniging KBO (Katholieke Bond van Ouderen) Made en Drimmelen aan te passen aan deze tijd.

De naam dekt de lading niet meer, wij staan open voor alle ouderen/senioren. Iedereen boven de 50 jaar mag lid worden van onze vereniging. Men kan deelnemen aan de vele door ons georganiseerde activiteiten en reizen. Ook kan men gebruik maken van onze kennis op het gebied van belangenbehartiging. Hiervoor kan men een beroep doen op onze ouderen adviseurs, cliëntondersteuners en belastinginvullers.

Enige jaren geleden hebben wij een enquête geplaatst in onze nieuwsbrief, maar daar kwam geen of nagenoeg geen reactie op. Tijdens een algemene ledenvergadering is u gevraagd wat u vond van een naamswijziging, de meerderheid was toen tegen.

Nu deze vraag weer naar voren komt zijn wij zeer benieuwd of u er nu anders over denkt. Zelfs de naam Senioren Vereniging is niet meer van deze tijd, men voelt zich tegenwoordig geen oudere of senior meer.

Resumerend: Wilt u een naamswijziging en zo ja wat zou de nieuwe naam moeten worden?

Het bestuur vraagt u dringend uw mening aan ons kenbaar te maken, zodat wij kunnen inventariseren hoe de leden hier over denken. Mocht u voor een naamswijziging zijn dan zal dit in een algemene ledenvergadering bekrachtigd moeten worden. Uiteraard zullen wij u op de hoogte houden van de stand van zaken.

Graag uw mening kenbaar maken aan Edith van Gils-Pauwels via e-mail naar edith.pauwels@outlook.com of bellen naar 06-54974242.

Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Edith van Gils-Pauwels, voorzitter

Zondagmiddagontmoeting in de Wijngaerd.

 Naar aanleiding van een grote keukenrenovatie in de Wijngaerd is het zo dat er ook geen gebruik kan worden gemaakt van de overige ruimten. Daardoor kunnen helaas de zondagmiddagontmoetingen op 7 mei en 4 juni GEEN doorgang vinden. Het spijt ons zeer u niet beter te kunnen berichten. Zodra er over het vervolg meer bekend is zullen wij u informeren.    Hugo Kuiper.

 Fantastische modeshow KBO Made en Drimmelen.

Op 5 april jongstleden was weer de jaarlijkse Voorjaarsmodeshow. Dit jaar zelfs voor de twaalfde keer. Vanaf het moment dat de deuren rond half twee opengingen was de  Biesboschzaal van ’t Trefpunt binnen een kwartier volledig gevuld met bijna 150 belangstellenden. Hieruit bleek wel dat de leden en introducees nog steeds zeer geïnteresseerd waren.

Nadat iedereen van koffie/thee was voorzien kon na een welkomstwoord van de voorzitter van de activiteitencommissie de show om twee uur beginnen. Vanaf dat moment namen de dames van Mierlo en Flipsen de microfoon ter hand om commentaar te geven op hetgeen onze eigen negen KBO-modellen en dressman op de catwalk tentoonspreidden. Om drie uur was het even tijd voor pauze waarin loten werden verkocht voor de trekking die na het tweede gedeelte van de show zou worden gehouden. Ook in dat gedeelte kon iedereen weer genieten van de getoonde ontwerpen. Dit alles werd mogelijk gemaakt door de geheel belangeloze medewerking van Van Mierlo Mode, van de Pluym schoenmode, Caractique sieraden en Ridick hairstylerz. Heel hartelijk dank daarvoor. Rond half vijf kon er onder luid applaus een bloemetje worden uitgereikt aan alle catwalkmedewerkers.

Als laatste volgde de trekking van de verloting. Zo kregen alle 20 mooie prijzen een nieuwe bestemming.

Door zoveel enthousiasme van alle aanwezigen kunnen we terugzien op een zeer geslaagde middag. Op naar de Najaarsmodeshow die dan voor de achtste keer zal worden gehouden. Maar eerst door een hopelijk mooie zomer.  hpk.

Mededelingen Reiscommissie

21-06-2023 Dagtocht “Zomers Genieten”

Op 21 juni a.s. staat de dagtocht “Zomers Genieten” op de agenda. Het programma in deze nieuwsbrief en als bijlage het inschrijfformulier. U kunt inschrijven t/m 31 mei 2023. De dagtocht gaat door als er minimaal 40 personen inschrijven. Verdere bijzonderheden staan op het inschrijfformulier.

21-08-2023 t/m 26-08-2023 6-daagse reis Noord-Nederland

De deelnemers aan 6-daagse reis naar Noord-Nederland d.d. 21 augustus a.s. hebben inmiddels de bevestiging/ factuur met een begeleidend schrijven van Brabant Expres ontvangen. Enige weken geleden kregen wij bericht, dat Hotel Brinkzicht te kennen heeft gegeven, dat wij niet welkom zijn. Het hotel is met een andere partij een contract aangegaan om voor 2 jaar alle kamers te verhuren. Brabant Expres heeft echter een prima alternatief gevonden en dat is het Brinkhotel in Zuidlaren. In het begeleidend schrijven bent u hiervan in kennis gesteld. De reissom blijft gelijk. Mocht u zich er niet in kunnen vinden dan wordt u de gelegenheid geboden de reis te annuleren. Als u hierover vragen heeft kunt u contact opnemen met Edith van Gils-Pauwels tel. 06 54 97 4242 of mail edith.pauwels@outlook.com

 Dagtocht “Zomers Genieten” d.d. 21 juni 2023

 Programma:

Een heerlijk en onbezorgd dagje uit samen. We rijden naar Burgerveen voor een fleurig bezoek aan Rozen & Radijs. Hier worden we ontvangen met 2x koffie/thee en huisgemaakte appeltaart en verse slagroom. Rozen & Radijs bestaat uit een rozenkas, waar de kweker met enorm veel passie uitleg geeft over het kweken van rozen. Er is een prachtige tropische tuin met waterpartijen, vissen, vogels, schildpadden, bananenplanten, ficussen, orchideeën etc. Het familiebedrijf is sinds 1999 al een populaire dagtochtbestemming. De koffie wordt geserveerd op het sfeervolle terras in de tropische tuin

Na deze goede start van de dag rijden we een mooie route naar Wassenaar waar we op een prachtige locatie aan tafel gaan voor een uitgebreide Hollandse Koffietafel.

Na de lunch rijden we door naar Scheveningen. Hier stappen we in voor een ontspannen rondrit per toeristentreintje. De rondrit gaat uiteraard langs de Pier en toont u de vele bezienswaardigheden van Scheveningen in ca. 1 uur. Zo rijden wij langs het beroemde Seinpostduin – onder andere bekend van het schilderij ‘Panorama Mesdag’ – de havens en het oude dorp van Scheveningen en over de boulevard, langs het strand. Na de rondrit bent u even vrij voor een strandwandeling of een bezoekje aan de vele strandpaviljoens.

Om 17.00 uur gaan we aan tafel voor een heerlijk 3 gangendiner aan de boulevard van Scheveningen met uitzicht over de Noordzee. Om 19.00 uur staat uw touringcar en chauffeur weer klaar om u naar huis te brengen en komen we omstreeks 20.30 uur weer aan in Made

 

Reissom: € 85,00 per persoon. Minimaal aantal deelnemers: 40 personen

Opstapplaats: Gemeentehuis Made

Vertrek: 08:15 uur

Terug: 20:30 uur

 

Fietstocht

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van 23 maart jl. hebben we een peiling gehouden of er voldoende belangstelling is om de fietstochten opnieuw op te starten. De belangstelling bleek voldoende, dus zijn we aan de slag gegaan.

Om het de eerste keer uit te proberen, willen we woensdag 24 mei s ‘middags in (meerdere) groepjes van maximaal 8 personen gezellig een verrassingstocht van ongeveer 30 km fietsen.

Met natuurlijk een stop voor het nuttigen van een kopje koffie / thee (op eigen kosten).

Om deel te nemen aan deze fietstocht moet je in het bezit zijn van een e-bike.
Voor veilgheidsvestjes wordt gezorgd.

Verzamelen: 24 mei om 13.00 uur bij De Schietberg in Made.

Als je het leuk vindt om aan deze activiteit deel te nemen, kun je je vóór 17 mei aanmelden bij:

Anita Ligtvoet                       : 06-25398486

Rina Verkooijen                   : 06-30635410

 Coördinator voor het maandblad ONS

Beste leden, wij zijn op zoek naar een mede-coördinator voor het maandblad ONS.

Onze huidige coördinator Henk Wilborts heeft ons verzocht om via de nieuwsbrief deze vraag aan u te stellen.

Hij wil graag met ander lid de coördinatie samen gaan doen. Voor meer informatie.

Neem contact op met Wim Joosen 06-10591359 of Henk Wilborts 06-53319582.

 

Agenda 2023

11-05-2023   Bingo aanvang 14.00 uur  ´t Trefpunt.

08-06-2023   Bingo aanvang 14.00 uur  ´t Trefpunt.

15-06-2023   Vrijwilligersmiddag

21-06-2023   Dagtocht Zomers genieten.

02-07-2023   Zondagmiddagontmoeting De Wijngaerd 14.30 uur  Clasien Bogaers 06-20861485

13-07-2023   Bingo aanvang 14.00 uur  ´t Trefpunt.

30-07-2023   Zomerfeestmiddag aanvang 14.00 uur  ´t Trefpunt

21-08-2023   6-daagse reis Noord-Nederland.

14-09-2023   Bingo aanvang 14.00 uur  ´t Trefpunt

20-09-2023   Dagtocht Vestigingssteden met Z9 van de Zilvermeeuw.

08-11-2023   Viering 70 jaar bestaan KBO Made en Drimmelen

06-12-2023   Dagtocht Kerstmarkt Aachen (Aken)

 

 

Ledenbestand.    

Nieuw:    

 Mevr.A.van Ham-Delheij..Mevr.W.Stam-v.d Brink..Mevr.M.A.Verhagen- de Bok…

Dhr.J.C.de Wit..Mevr. C.J.M.de Wit-Sips..Mevr. van Dongen-Mekes.. Mevr.Tonkes..

Dhr.M.Diepstraten.. Mevr.M.A.J Diepstraten-Krooswijk..

Overleden:

 Mevr. van Schaik-van der Made..

 

COLOFON BESTUUR:

Voorzitter -Algemeen Coördinator reizen – Belangenbehartiging .

 Edith van Gils-Pauwels                       06-54974242        (edith.pauwels@outlook.com)

Secretaris – Ledenadministratie – Website – 2e Penningmeester -Belangenbehartiging

 Wim Joosen                                         06-10591359       (kbomadedrimmelen@gmail.com)

 Penningmeester -Vicevoorzitter-Algemeen Coördinator activiteiten – 2e Secretaris.

 Hugo Kuiper                                         06-43058105       (mdactpen@gmail.com)                       

 Algemeen bestuurslid -Sponsoring- 2e Coördinator reizen.

 Rina Verkooijen-van den Biggelaar     06-30635410        (c.verkooijen@hotmail.com)

 Algemeen bestuurslid -2e Coördinator activiteiten .

 Anita Ligtvoet-Luijten                           06-25398486        (anitaligtvoet@ziggo.nl)

Secretariaat: KBO Made en Drimmelen. Nieuwsbrief en redactie: W.R. Joosen, Esdoornlaan 27, 4921 DW Made, tel.nr. 06-10591359   E-mail. kbomadedrimmelen@gmail.com

Kamer van Koophandel.  Nummer 18071574

Rabobank rekeningnummer.    NL83 RABO 0131 5858 51

Website.  https://kbo-made-drimmelen.nl

 Opzeggen: lidmaatschap kunt u schriftelijk doen, KBO Made en Drimmelen p/a Esdoornlaan 27, 4921 DW  Made, of per e-mail (kbomadedrimmelen@gmail.com)

Met dien verstande dat dit voor 1 december voor het nieuwe verenigingsjaar moet gebeuren.Meldingen: Gelieve a.u.b een verhuizing, overlijden of een andere gebeurtenis te melden bij de ledenadministratie. Bij voorbaat dank

Bezorging ONS:  Als u onverhoopt geen ONS heeft ontvangen neem dan contact op met coördinator dhr. Henk Wilborts 06-53319582