Nieuwsbrief

                                                       

                                                                                                                                             Jaargang 20.    Juli  2023

 

Mededeling bestuur.

De communicatie met de leden verloopt via de nieuwsbrief en de website. Op de website vindt u de meest actuele informatie, helaas is niet iedereen in de gelegenheid om onze website te bezoeken. Uiteraard wordt deze informatie ook in de eerstvolgende nieuwsbrief geplaatst.

Als u aan onze activiteiten deelneemt is het van belang dat u de nieuwsbrief goed leest, zodat u weet waaraan en waaraf. Wij doen ons best om duidelijk te communiceren, maar vaak worden wij gebeld over zaken, die gewoon in de nieuwsbrief staan.

Mocht er iets niet duidelijk zijn of heeft u verder vragen dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. I.v.m. de zomervakantie verschijnt er volgende maand geen nieuwsbrief en geen ONS.

 

Vrijwilligers bedankt.

Afgelopen donderdag 15 juni was het zover. Onze vrijwilligers werden na bijna drie jaar weer eens in het zonnetje gezet als dank voor de werkzaamheden die ieder op zijn/haar plaats in het belang van alle andere leden hebben verricht.  Zonder hen kan een vereniging namelijk niet functioneren. Daarom werden zij uitgenodigd om drie uur op de parkeerplaats bij het gemeentehuis te verzamelen zodat men even later de bus van Ponton Made kon instappen om richting Oosterhout te rijden. Ponton Made en chauffeur hartelijk dank. Chauffeur Jos Rullens bracht de ruim 40 doeners tot bijna aan de voordeur van bowlingcentrum Merlijn waar men zich vanaf vier uur een uur lang sportief met elkaar kon meten op één van de zes gereserveerde banen. Onder toeziend oog van enkele leden probeerden de deelnemers tot een zo hoog mogelijke score te komen.

Na dit sportieve gedeelte was het, onder het genot van een hapje en drankje, om  kwart over vijf tijd voor voorzitter Edith van Gils alle vrijwilligers heel hartelijk te bedanken voor de passie en inzet. De hoop werd tevens uitgesproken dat iedereen zo doorgaat zodat we voor de leden

kunnen blijven zorgen dat ze een vereniging ervaren waar je niet omheen kunt. Het zeer gezellige samenzijn werd voorgezet tot circa half acht waarna de terugreis naar de May werd aangevangen. Rond acht uur kon iedereen met een goed vrijwilligersgevoel huiswaarts keren. 

 

 KBO Made en Drimmelen op pad met E-bike.

Na lange tijd hebben we het fietsen weer opgepakt en wel per E-Bike.

De eerste fietstocht op 24 mei 2023 was een groot succes.

Het was ook schitterend weer om te fietsen.

Er waren 3 groepen; 2 van 8 en 1 van 9 personen verzameld op de parkeerplaats

van sportpark de Schietberg.

Met allemaal een veiligheidsvestje aan konden we van start.

Het was een verrassingstocht, dus de deelnemers wisten niet waar ze naartoe fietsten. Wel was bekend dat het een tocht van ongeveer 30 km zou zijn.

De eerste groep startte om 13.00 uur, de tweede 5 minuten later, en de derde weer  5 minuten daarna. Ook dat met het oog op veiligheid.

De rit ging van Made via Drimmelen naar Lage Zwaluwe.

Bij BIESLA- lunchrestaurant in Lage Zwaluwe werden we allemaal getrakteerd op koffie/thee met gebak. Dit alles omdat het in deze vorm de eerste keer was.

Het werd dan ook zeer gewaardeerd.

Daarna gingen we verder via Hooge Zwaluwe terug naar Made.

Op genoemde parkeerplaats wachtten we weer netjes tot iedereen aangekomen was, om nog even na te praten. Het spreekwoord zegt ons ook: SAMEN UIT, SAMEN THUIS. We kunnen terugzien op een mooie en gezellige middag.Anita.

 

 

Fietstocht woensdag 26 juli 2023

Na het succes en de belangstelling van vorige keren, hebben Anita en ik wederom een mooie fietstocht van totaal ongeveer 30 km uitgezet.

We starten 26 juli a.s. opnieuw om 13.00 uur bij de Schietberg in Made, en na ongeveer 15 km stoppen we voor een pauze van ongeveer 45 minuten voor een drankje ( op eigen kosten).

Mocht u met ons, in meerdere kleine groepjes van max. 8 personen, mee willen fietsen, dan graag voor 19 juli aanmelden bij:

Anita Ligtvoet           06-25398486
Rina Verkooijen       06-30635410

Het maximale aantal deelnemers is 40 personen.

Ook zijn wij op zoek naar reservebegeleiders zodat, als er een begeleider uitvalt, de geplande fietstocht toch door kan gaan.
Voor vragen en/of aanmelden kunt u contact opnemen met Anita of Rina.

 

Zomerfeestmiddag 2023.

Ook dit jaar gaan we het activiteitenseizoen afsluiten met een gezellige zomerfeestmiddag, en wel op zondag 30 juli 2023.

Zin in weer een feestje, schrijf u dan in door middel van bijgaand formulier.

U kunt dit in ‘t Trefpunt doen op woensdag 19 juli a.s. tussen 13.30 en 14.30 uur.

S.v.p. met gepast geld betalen.

 

Rabo ClubSupport  2023.

Zoals ook in het afgelopen jaar krijgen wij wederom van de Rabobank de

mogelijkheid mee te doen aan de Rabo ClubSuppport 2023. De inschrijving hebben

wij inmiddels geregeld. De stemperiode is van 4 tot en met 26 september 2023.

Zet het op uw kalender en/of in uw agenda.

Om te kunnen stemmen dient u wel lid te zijn van Rabobank Amerstreek. Bent u dit nog niet dan heeft u vanaf nu ruimschoots de gelegenheid u aan te melden.

M.b.t. het verdere verloop houden wij u op de hoogte. Resultaat van 2022 € 756,62.

 

Rijbewijskeuringen CBR in Made
Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een zgn. groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer u om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR.

Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen in Centrum voor Vitaliteit op vrijdag 21 juli en vrijdag 18 augustus medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. 

Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 50,00.
Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is de prijs € 70,00.

Afspraak maken

Een afspraak voor het spreekuur kunt u uitsluitend maken via Regel Zorg:

Gemakkelijk en snel via onze website: www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn: 088-23 23 300.

Voor het laten invullen van een rapport oogarts gaat u naar www.regelzorg.nl/oogarts of belt u ons.

 

Mededelingen Reiscommissie

Onderstaand het programma en het inschrijfformulier voor de dagtocht “Vestingsteden” met de Z9 van de Zilvermeeuw d.d. 20 september 2023.

De dagtocht wordt aangeboden inclusief vervoer per bus van Made naar Drimmelen en terug. Opstappen zoals gewoonlijk bij het gemeentehuis. Het is niet mogelijk om alleen voor de vaartocht in te schrijven.

Inschrijven is t/m 1 augustus a.s. Het minimaal aantal deelnemers om de dagtocht door te laten gaan is 40 personen. Verdere bijzonderheden staan in het programma en op het inschrijfformulier.

De factuur/ bevestiging ontvangt u van Brabant Expres na 1 augustus, dus als de inschrijftermijn gesloten is. U dient de reissom aan Brabant Expres te voldoen, dus geen contant geld in de enveloppe bij de inschrijving doen.

Belangrijk:

  • Het inschrijfformulier volledig invullen en ondertekenen, niet volledig ingevulde formulieren worden niet in behandeling genomen.
  • Sluit een annuleringsverzekering af als u geen doorlopende reis- en annuleringsverzekering heeft. Dit kunt u aangeven op het inschrijfformulier. Het komt helaas regelmatig voor, dat men geen annuleringsverzekering afsluit en door ziekte of persoonlijke omstandigheden niet mee kan. Bij annulering worden er altijd kosten in rekening gebracht, die u zonder annuleringsverzekering zelf moet betalen.
  • Als u zich heeft ingeschreven bent u een overeenkomst aangegaan, d.w.z. dat u moet betalen. Het is dus niet zo dat als u niet betaalt u kosteloos kunt annuleren.

ANVR-regels worden gehanteerd.

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met Edith van Gils-Pauwels tel. 06 54 97 4242 of mail edith.pauwels@outlook.com

Dagtocht Vestingsteden met de Z9 d.d. 20-09-2023

Een bijzondere dag met de nieuwe  aanwinst van de Zilvermeeuw.Programma:

We vertrekken per bus om 08.45 uur van Made naar Drimmelen waar we inschepen en om 09.30 uur wegvaren. We varen over de Maas richting de oude vestingstad Heusden terwijl u 2x koffie/thee met appeltaart en slagroom geserveerd krijgt.

Al snel zult u genieten van de mooie vergezichten over de polderlandschappen en uiterwaarden. Vervolgens varen we via Wijk en Aalburg, Andel en Woudrichem de Boven-Merwede op. Deze varen we af tot we op de Beneden Merwede komen, met langs de oevers uitzicht op de plaatsen: Hardinxveld-Giessendam/ Sliedrecht/ Papendrecht/ Zwijndrecht en Dordrecht. We varen verder door de Dordtse Kil, het Hollands Diep, onder de Moerdijkbruggen door en via de Amer komen we terug in Drimmelen.

Tijdens de rondvaart staat een uitgebreide en gevarieerde lunch voor u klaar. Zo kunt u genieten van een heerlijk huisgemaakte soep, vijf broodsoorten, krentenbrood, cake, kruidkoek, vier soorten vleesbeleg, vier soorten kaas, paté, een warme snack, huzarensalade, kip/kerriesalade en eiersalade, zoet beleg met tijdens de lunch onbeperkt koffie, thee of melk. In de middag krijgt u ook nog een gemengde snack geserveerd.

Niet genoemde consumpties zijn voor eigen rekening.

Reissom: € 81,50 per persoon (inclusief de bus Made-Drimmelen v.v.)

Minimaal aantal deelnemers: 40 personen

Opstapplaats: Gemeentehuis Made   Vertrek: 08:30 uur    Terug: 17:30 uur

Zondagmiddagontmoeting

In de maanden mei en juni zijn wij te gast geweest bij Fysiopraktijk Jau in de Lucia Eykenstraat.

Dit was een bijzondere ervaring in de sportzaal van de praktijk. De medewerking van Jau was buitengewoon en geen moeite was hun te veel. Nogmaals willen wij hen van harte bedanken voor dit geweldige aanbod. Chapeau!

Goed nieuws is dat wij de zondagmiddagontmoeting kunnen voortzetten bij de Judoclub Made in de Romboutstraat 78 in Made. Wij zijn daar in ieder geval van harte welkom tot en met december 2023.De eerstvolgende zondagmiddagontmoeting is in juli bij uitzondering de tweede zondag i.v.m. Bruisend Made jaarmarkt.

Dus zondag 9 juli a.s. van 14.00 uur tot 17.00 uur.

De volgende keren is het weer gewoon de eerste zondag van de maand. In de agenda van de nieuwsbrief kunt u de data vinden.

Er kan een kaartje gelegd worden, gesjoeld en natuurlijk gebuurt onder het genot van koffie/ thee of een ander drankje.

Wij gaan nog in gesprek met het bestuur van de Judoclub om te bekijken of het mogelijk is om de middag af te sluiten met een gezamenlijk eten, als daar belangstelling voor is. Het bestuur is van mening dat dit een prima accommodatie is voor de zondagmiddagontmoeting.

Wij zijn de Judoclub Made zeer dankbaar voor dit aanbod en vertrouwen op een prettige samenwerking.

Mocht u geen vervoer hebben, dan kunt u gebruik maken van Automaatje (via SWO) of de deeltaxi. Kosten zijn voor eigen rekening.

Tot ziens op de zondagmiddagontmoeting.

 

Agenda 2023

 

Contactpersonen voor de Zondagmiddagontmoetingen zijn Clasien Bogaers 06-20861485   of  Anita Ligtvoet 06-25398486

 

28-06-2023   Fietstocht naar Kersenhof Raamsdonk. Vertrek 13.00 uur vanaf de Schietberg Made.

09-07-2023   Zondagmiddagontmoeting in de Duinpan bij Judoclub Made aanvang 14.00 uur

13-07-2023   Bingo aanvang 14.00 uur  ´t Trefpunt.

19-07-2023   Inschrijving zomerfeestdag ´t Trefpunt 13.30-14.30 uur

26-07-2023   Fietstocht.  Vertrek 13.00 uur vanaf de Schietberg Made.

30-07-2023   Zomerfeestmiddag aanvang 14.00 uur  ´t Trefpunt

06-08-2023   Zondagmiddagontmoeting bij Judoclub Made aanvang 14.00 uur

21-08-2023   6-daagse reis Noord-Nederland. VOL

03-09-2023   Zondagmiddagontmoeting in de Duinpan bij Judoclub Made aanvang 14.00 uur

14-09-2023   Bingo aanvang 14.00 uur  ´t Trefpunt

20-09-2023   Dagtocht Vestigingssteden met Z9 van de Zilvermeeuw.

26-09-2023   Inschrijving Modeshow ´t Trefpunt 13.30-14.30 uur

01-10-2023   Zondagmiddagontmoeting in de Duinpan  bij Judoclub Made aanvang 14.00 uur

04-10-2023   Modeshow ´t Trefpunt 14.00 uur  zaal open 13.30 uur

12-10-2023   Bingo aanvang 14.00 uur  ´t Trefpunt.

19-10-2023   Themabijeenkomst KBO-Brabant ”Ons wonen”  ´t Trefpunt  aanvang 14.00 uur

05-11-2023   Zondagmiddagontmoeting in de Duinpan bij Judoclub Made aanvang 14.00 uur

07-11-2023   Viering 70 jaar bestaan KBO Made en Drimmelen ´t Trefpunt 

08-11-2023   Viering 70 jaar bestaan KBO Made en Drimmelen ´t Trefpunt 

16-11-2023   Sinterklaasbingo aanvang 14.00 uur  ´t Trefpunt.

03-12-2023   Zondagmiddagontmoeting in de Duinpan bij Judoclub Made aanvang 14.00 uur

06-12-2023   Dagtocht Kerstmarkt Aachen (Aken)

14-12-2023   Kerstviering

Ledenbestand.    

Nieuw:

Mevr. C.M. Jansen-Bogaers..Mevr. E.de Deugd-Segeren..Mevr. M. Verhaard-Donkers..

Mevr.H.M den Boer-Elewout..

 

E-Mailadres:

Beste leden, het nieuwe e-mailadres van KBO Made en Drimmelen is al geruime tijd in gebruik.

Als u wilt mailen met het secretariaat gebruik dan a.u.b.  kbomadedrimmelen@gmail.com

Bij voorbaat dank.

 

 

COLOFON BESTUUR:

 

Voorzitter -Algemeen Coördinator reizen – Belangenbehartiging .

 Edith van Gils-Pauwels                       06-54974242        (edith.pauwels@outlook.com)

Secretaris – Ledenadministratie – Website – 2e Penningmeester -Belangenbehartiging

 Wim Joosen                                         06-10591359       (kbomadedrimmelen@gmail.com)

 Penningmeester -Vicevoorzitter-Algemeen Coördinator activiteiten – 2e Secretaris.

 Hugo Kuiper                                         06-43058105       (mdactpen@gmail.com)                       

 Algemeen bestuurslid -Sponsoring- 2e Coördinator reizen.

 Rina Verkooijen-van den Biggelaar     06-30635410        (c.verkooijen@hotmail.com)

 Algemeen bestuurslid -2e Coördinator activiteiten .

 Anita Ligtvoet-Luijten                           06-25398486        (anitaligtvoet@ziggo.nl)

Secretariaat: KBO Made en Drimmelen. Nieuwsbrief en redactie: W.R. Joosen, Esdoornlaan 27, 4921 DW Made, tel.nr. 06-10591359   E-mail. kbomadedrimmelen@gmail.com

Kamer van Koophandel.  Nummer 18071574

Rabobank rekeningnummer.    NL83 RABO 0131 5858 51

Website.  https://kbo-made-drimmelen.nl

Opzeggen: lidmaatschap kunt u schriftelijk doen, KBO Made en Drimmelen p/a Esdoornlaan 27, 4921 DW  Made, of per e-mail (kbomadedrimmelen@gmail.com)

Met dien verstande dat dit voor 1 december voor het nieuwe verenigingsjaar moet gebeuren.

 

Meldingen: Gelieve a.u.b een verhuizing, overlijden of een andere gebeurtenis te melden bij de ledenadministratie. Bij voorbaat dank

 

Bezorging ONS: Als u onverhoopt geen ONS heeft ontvangen neem dan contact op met coördinator dhr. Henk Wilborts 06-5331958