Nieuwsbrief

                                                            www.kbo-made-drimmelen.nl                            Jaargang 18. Oktober 2021

 

Algemene Ledenvergadering.

Graag nodigden wij u uit voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering 21 Oktober a.s. Deze wordt gehouden in Hotel ’t Trefpunt Raadhuisplein 1a  4921 ZJ Made. 

Zie bijlage Uitnodiging /Agenda.  Tevens kunt u ook het jaarverslag secretaris 2020 en het jaarverslag van de penningmeester (financieel) opvragen bij de secretaris, per email of telefonisch. (Zie colofon)

LET OP: Belangrijk neem uw vaccinatiebewijs/ QR-code mee. Het  is verplicht, dat u kunt aantonen of u gezond bent verklaard, gevaccineerd bent, of u negatief getest bent.

Zie RIVM-Richtlijnen. Er zal gecontroleerd / gescand worden.

 

Zondagmiddagontmoeting

De directie van Seniorenpartner de Wijngaerd heeft ons betreffende de zondagmiddagontmoeting groen licht kunnen geven. Dat doet ons veel genoegen. Dus Zondag 3 oktober a.s. kunnen wij weer starten met de zondagmiddagontmoeting.

LET OP: voortaan bent u van harte welkom vanaf 14.30 uur. Bij tijdige opgave (minimaal 10 dagen vooraf) kunt u ook weer deelnemen aan het diner dat vanaf 17.00 uur geserveerd wordt. Voor de eerstkomende bijeenkomst zijn hiervoor alle bij ons bekende deelnemers gevraagd. De prijs voor het diner is € 9,80 p.p. Munten voor tussentijdse consumptie zijn € 1,65. Heeft u nog munten in bezit; deze zijn nog geldig. Wij wensen u allemaal heel veel plezier.

 

Biljarten in de Wijngaerd

 

Gegeven het feit dat er bij biljarten steeds door de deelnemers heen en weer wordt gelopen heeft het bestuur besloten dit seizoen verder af te zien van de eventuele mogelijkheid van biljarten in de Wijngaerd. Dit is mede ingegeven om de risico’s voor de kwetsbare bewoners tot een minimum te beperken.

 

Activiteiten Mayboom

M.b.t. de nieuwe Covid 19 regels per 25 september het volgende:

Bij de Mayboom zal alleen een coronatoegangsbewijs (vaccinatie, herstel of testbewijs max.24u) gevraagd worden als iemand gebruik maakt van de horeca. Laat daarom iemand met een coronatoegangsbewijs de koffie etc. ophalen. Het verzoek is dan ook voor uw activiteit direct naar de betreffende zaal te gaan.

 

Activiteiten ’t Trefpunt inzake coronaregels Horeca.

 

Ook hier zijn de regels 25 september ingegaan. Voor ons is dit van belang

m.b.t. de Bingomiddag, Algemene Ledenvergadering en vrijwilligersmiddag

Het verplichte coronatoegangsbewijs zal worden gescand waarbij het van belang is dat het een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of zeer recent (max 24u) testbewijs is.

Zorg voor een geldig toegangsbewijs. Geen geldig bewijs, helaas Geen toegang.

 

Houd zoveel mogelijk de basisprincipes vast:

Was uw handen, hoest/nies in elleboog, veilige afstand 1,5 meter.

Blijf thuis bij klachten. Laat u testen.

 

Rabo Club Support  2021

 

Als lid van de Rabobank kunt u weer stemmen vanaf 4 oktober t/m 23 oktober op onze vereniging. Uw stem maakt het verschil, extra inkomsten zijn altijd welkom voor de vereniging.

Bent u nog geen lid van de Rabobank Amerstreek?  Regel het dan snel.

Bij voorbaat dank voor uw steun.  Het bestuur.

 

Oproep Bezorgers maanblad ONS

De oproep aan onze leden voor het bezorgen van het maanblad de ONS, is door 9 leden gereageerd, waar we heel erg blij mee zijn. We kunnen nu de rayons weer optimaal indelen, en hebben nu ook enkele leden, waar we indien nodig een beroep op kunnen doen.

Dank namens het bestuur.

 

Reisverslag : Meerdaagse reis Thüringen.

Met KBO Made en Drimmelen naar Friedrichroda in de deelstaat Thüringen, Duitsland

Maandag 23 augustus vertrok een groep van 38 deelnemers voor een 6-daagse reis naar Friedrichroda. Iedereen was keurig op tijd zodat we stipt om 8.00 uur konden vertrekken.
Een 1e stop was in Venlo, waar we natuurlijk aan de koffie met Limburgse vlaai moesten. De 2e stop was in Duitsland bij de Möhnesee, het grootste stuwmeer van Europa. Hier werd voor de lunch gezorgd. Voor je naar binnen mocht was een mondkapje verplicht en je moest paspoort en  vaccinatiebewijs te laten zien. Ook bij aankomst bij ons hotel was dit verplicht. Een groot hotel waar meer dan 900 personen kunnen verblijven. Snel naar de kamer om wat op te frissen want we waren net op tijd voor het buffet.
De volgende dag waren we in de ochtend vrij en hadden we de gelegenheid de omgeving te verkennen, daarna vertrokken we naar Hainach waar we een boomkroonpad  op gingen, dit pad ligt 24 meter hoog in de bomen. Gelukkig kon je ook met een lift naar boven. Je loopt dan echt tussen de boomtoppen. Een hele belevenis speciaal door het feit dat 3 mensen kwamen vast te zitten in de lift. Dat gaf een grote hilariteit.
Woensdag is slot Friedenstein in Gotha bezocht, een enorm groot paleis waar nu verschillende musea in zijn gevestigd. De lunch hier was zeer bijzonder er werden klötchen geserveerd. We zijn verdergegaan met de tram naar de Marienglashöhle in Friedrichroda om een bezoek te brengen aan deze grot.
Op de 4e dag  hebben we stad Erfurt met zijn prachtige Dom, de oude Synagoge en een mooie oude binnenstad bezocht. Deze dag werd afgesloten met een bezoek aan het Duitse Braadworst Museum  in Muhlhausen waar natuurlijk ook de braadworst moet worden getest door ons Mayenèrs.
Op de laatste dag zijn we naar het Zeiss Planetarium in Jena geweest waar uitleg werd gegeven  over de eindeloze sterrenhemel waardoor we een beetje een indruk hebben gekregen wat zich daar allemaal afspeelt.
Hierna zijn we naar de prachtige stad Weimar gereden. Een bijzonder mooie stad met prachtige steegjes en bijzondere geveltjes. Een stad echt de moeite waard. Jammer alleen dat het toen regende.
De avonden waren erg gezellig mede door het accordeonspel van dhr. H. Thijssen en natuurlijk daarbij ook een potje kaarten, de laatste avond was het feest compleet en werd er bij de muziek van dhr. Thijssen ook volop gedanst. 

Al met al het was een bijzonder fijne vakantie, waarvan naar mijn indruk iedereen heeft genoten en het prima naar zijn zin heeft gehad. Wij in elk geval wel.

Een prachtige reis – de mening van een medereiziger.

 

 

 

 

Dagtocht kerstmarkt Oberhausen d.d. 8 december 2021

Een gezellig dagje uit, helemaal in Kerstsferen!

Dit jaar hebben we gekozen om naar de kerstmarkt in Oberhausen te gaan.

Programma: We vertrekken ’s ochtends om 09.00 uur vanaf de opstapplaats in Made (Gemeentehuis Made, Park 1) richting Oberhausen. Onderweg maken we voor we de grens oversteken  een tussenstop voor een kopje koffie (2x) en Limburgse vlaai. Hierna steken we de grens over richting Oberhausen  waar we omstreeks 12.00/ 12.15 uur aan zullen komen. De dag is ter vrije besteding.

Oberhausen is een walhalla voor kerstshoppers, weer of geen weer! In de sfeervolle weken voor kerst vindt hier de grootste kerstmarkt van Oberhausen plaats. Slenter door dit toverachtige kerstdorp en geniet van de prachtige verlichting, sfeervolle muziek en de heerlijke geur van dennenbomen. Dit is nu wat men bedoelt met op-en-top kerstshoppen! U bent hier de rest van de dag vrij. Aan het begin van de avond (omstreeks 17.00) uur vertrekken we weer terug naar Made en sluiten onderweg de dag af met een heerlijk 3-gangen “winters diner”. We verwachten om ca 22.00 weer in Made terug te zijn.

Prijs per persoon: € 47,50

U kunt zich inschrijven door bijgaand inschrijfformulier volledig ingevuld op te sturen aan of af te geven bij Edith Pauwels, Antwerpenplein 19, 4921 CS Made.

Inschrijven tot en met 11 november 2021. Voor deze dagtocht kunnen alleen leden zich inschrijven, dus geen introducees.

De reis gaat door bij minimaal 40 personen en onder de dan geldende RIVM-corona maatregelen

 

Een tegen Eenzaamheid 2021

De werkgroep Eenzaamheid gemeente Drimmelen organiseert

de volgende actie: Een tegen Eenzaamheid 2021

Z ij stellen voor iedereen een canvasdoekje beschikbaar.

Dit doekje kunt u gebruiken om aan de slag te gaan met het

thema eenzaamheid, het onderwerp bespreekbaar te maken,

mensen te steunen of je gevoelens hierover met anderen te delen.

Bijvoorbeeld:

Wat roept eenzaamheid bij je op?

Wat kun je zelf doen tegen eenzaamheid?

Hoe kun je meedoen?

Op het doekje kun je schrijven , schilderen en/of knutselen over het thema.

Hang het doekje daarna tussen 30 september en 24 oktober zichtbaar

voor je raam en steun zo iedereen die zich eenzaam voelt.

Zo ontstaat de Drimmelense actie “ Een tegen eenzaamheid 2021”

en is voor iedereen in de gemeente te bezichtigen.

Wandel of fiets een rondje op zoek naar andere doekjes in de gemeente en stop complimentenkaartjes in de brievenbus van de deelnemers.

 

De canvasdoekjes en de complimentenkaartjes kunt U ophalen bij,

Harrie Loonen Patronaatstraat 41 Made Tel: 0162-318129

 

 

 

Electrische Fietsinformatiedag Drimmelen 2021

Donderdag 7 oktober a.s. is er weer een E-biketraining bij en op het terrein van S.V. Madese Boys van 9.45 tot 15.30 uur. Door afgelasting in 2020 krijgen alle deelnemers die zich vorig jaar hebben ingeschreven automatisch bericht. Mocht u echter niet ingeschreven staan en toch geïnteresseerd zijn stuur dan een mail naar: petragunnewegh@soab.nl. De kosten bedragen € 5,00 per deelnemer.

Koffie, thee en de lunch worden verzorgd.

Uiteraard worden de corona-richtlijnen van het RIVM in acht genomen.

 

Agenda.

 

2021

03-10-2021  Zondagmiddagontmoeting. 14.30 uur

14-10-2021  Bingo, aanvang 14.00 uur.

21-10-2021  Algemene ledenvergadering.

28-10-2021  Vrijwilligersmiddag.

18-11-2021  Sinterklaasbingo.

08-12-2021  Kerstreis Oberhausen

16-12-2021  Kerstviering.

 

2022

16-01-2022   Nieuwjaarsbijeenkomst

13-01-2022   Bingo, aanvang 14.00 uur.

10-02-2022   Bingo, aanvang 14.00 uur.

24-02-2022   Carnaval

10-03-2022   Bingo, aanvang 14.00 uur

17-03-2022   Alg. ledenverg.

23-03-2022   Voorjaarsmodeshow

31-07-2022   Zomerfeestmiddag.

 

 

Ledenbestand.       

 

 

Nieuw:

Dhr. G.J. Jansen, Mevr. M.C.J.H. Jansen-van Genderen, Mevr. C.M.A. van Dongen-Quaytaal,

Overleden:

Dhr. A.A. Smits.

 

COLOFON BESTUUR:

 

Voorzitter: Edith Pauwels                                         0162-670262 (edith.pauwels@outlook.com)

Secretaris: Wim Joosen                                           0162-684994 (kbo.made@ziggo.nl)

Penningmeester: Hugo Kuiper                                0162-428611 (mdactpen@gmail.com)

Vicevoorzitter: Harrie Loonen.                                 0162-318129 (Hloonen@kpnmail.nl)

Algemeen bestuurslid: Annie van Gils-Thijssen.    0162-683232 (avgt@hetnet.nl)

Ledenadministratie: Wim Joosen                            0162-684994 (kbo.made@ziggo.nl)

Coördinatie activiteiten: Hugo Kuiper                     0162-428611 (mdactpen@gmail.com)

Coördinatie reizen: Edith Pauwels                          0162-670262 (edith.pauwels@outlook.com)    

 

Secretariaat: KBO Made en Drimmelen. Nieuwsbrief en redactie: W.R. Joosen, Esdoornlaan 27, 4921 DW Made, tel.nr. 0162-684994 / 06-10591359 E-mail kbo.made@ziggo.nl

Opzeggen: lidmaatschap kunt u schriftelijk doen, KBO Made en Drimmelen p/a Esdoornlaan 27, 4921 DW  Made, of per e-mail (kbo.made@ziggo.nl) Met dien verstande dat dit voor 1 december voor het nieuwe verenigingsjaar moet gebeuren.

 

Meldingen: Gelieve a.u.b een verhuizing, overlijden of een andere gebeurtenis te melden bij de ledenadministratie. Bij voorbaat dank.