KBO Made en Drimmelen naar Floriade Almere.

 

Op 22 juni 2022 was het dan weer zover. Na lange tijd kon er weer een dagtocht plaatsvinden. De reis ging deze keer naar de Floriade in Almere.

Om 08.30 uur vertrok de bus met 48 deelnemers vanaf de opstapplaats bij het gemeentehuis.

Vanwege de boerenprotestacties begon de reis met de wetenschap dat er de nodige files zouden zijn. In plaats van de A hoofdwegen nam chauffeur Frans van Gils de hem bekende toeristische route met daarbij uitleg over de nodige weetjes en bezienswaardigheden die men onderweg tegenkwam.

Na ongeveer 65 km. onder de wielen was het tijd voor een heerlijke kop koffie met gebak in Houten.

Uiteindelijk konden de deelnemers om ca. 11.30 uur het terrein van de Floriade betreden. Vanaf dat moment ging ieder zijns weegs om zich, voor zover mogelijk, over alles en nog meer te laten informeren. Ook van de kabelbaan over de rijksweg werd gebruik gemaakt. Zoals ook afgelopen weken in de landelijke pers et cetera naar voor kwam ervoeren sommige leden dat men er gemiddeld meer van had verwacht dan er werd geleverd. Jammer, maar ondanks dat had iedereen het goed naar de zin, ook door hetgeen er klaar stond voor de tussentijdse lunch.

Om 16.00 uur was het weer verzamelen bij de bus voor de terugreis, wederom via Houten om zich te laven aan een smaakvol diner. Nadat ieder voldaan was van al het lekkers werd de reis voortgezet zodat men om 20.15 uur weer bij het gemeentehuis in Made aankwam. Een woord van dank aan de chauffeur is dan ook op z’n plaats. Op naar de volgende reis, te weten de meerdaagse (zes dagen) naar West Vlaanderen (België).                                                               hpk.