Nieuwsbrief

                                                            www.kbo-made-drimmelen.nl                            Jaargang 19.   Juni 2022

 

Algemene Ledenvergadering. (Zie bijlage Uitnodiging /Agenda)

Graag nodigden wij u uit voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering  16 Juni a.s.

Deze wordt gehouden in Hotel ’t Trefpunt Raadhuisplein 1a  4921 ZJ Made.

 

Email-adressen

Beste leden, uit onze ledenadministratie kunnen wij opmaken dat veel van onze leden “nog” niet via de email bereikbaar zijn, of hebben inmiddels een ander emailadres.

Om in de toekomst u te kunnen bereiken via email, willen wij u vragen, als u uw email adres met ons wil delen, een mailtje te sturen naar de ledenadministratie kbo.made@ziggo.nl

Bij voorbaat dank.

 

Zondagmiddag-ontmoeting

 

LET OP: In verband met 1e Pinksterdag 5 juni zal de volgende ontmoeting

een week eerder plaatsvinden en wel op zondag 29 mei 2022. 

 

Activiteiten in Mayboom.

 

Na overleg met de Mayboom het volgende:

Hierdoor delen wij u mede dat we alle wekelijkse activiteiten kunnen verlengen en laten plaatsvinden tot en met 22 juli 2022.

Ook het maandelijkse bloemschikken kan dan 14 juli doorgaan. hpk.

 

Reizen

Het aantal inschrijvingen voor de reizen valt helaas tegen, waar het aan ligt is de vraag. Misschien nog wat angst om te reizen t.g.v. corona, het kostenplaatje of verminderde mobiliteit of anderszins. Er wordt naar een goede prijs/ kwaliteit verhouding gestreefd, hetgeen geboden wordt moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Een rollator/ inklapbare rolstoel kan in de meeste gevallen onder in de bus. Wel moet u in de gelegenheid zijn zelf de bus in en uit te stappen. Voor wat betreft een rolstoel dan dient u zelf voor een begeleider te zorgen, die dan ook lid moet zijn van de KBO. Uiteraard wordt een helpend hand toegestoken, maar de KBO kan geen verpleegkundige/ verzorgende taken op zich nemen. Hiervoor zijn wij niet opgeleid en bevoegd en kunnen wij de verantwoording niet dragen. Voor de Floriade op 22 juni a.s. en voor de meerdaagse reis naar West-Vlaanderen op 22 augustus a.s. zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Hiervoor kunt u zich nog inschrijven. Bijgaand het programma en inschrijfformulier. Voor de dagtocht 2e Maasvlakte met de Zilvermeeuw op 22 september a.s. U kunt zich hiervoor inschrijven t/m 31 juli 2021.

Ook staat er eind van het jaar nog een dag naar een kerstmarkt op het programma, heeft u hiervoor suggesties dan horen wij dat graag. Let wel dat de prijs afhankelijk is van de bestemming, hoe verder hoe duurder.

Mocht u vragen of nadere informatie willen betreft de reizen, neem dan contact op met Edith Pauwels. Mail: edith.pauwels@outlook.com of tel. 0162 670262.

 

 

Dagtocht Tweede Maasvlakte Zilvermeeuw Z8  22-09-2022

Prijs: € 70,00 p.p.

Opstappen: Gemeentehuis Made

Vertrek: 8.30 uur Terug: ca 18.30

Programma: Europa’s grootste havengebied! Bezoek samen met ons het nieuwste stukje Nederland vanaf het water! Om 8.30 uur vertrek met de bus uit Made naar Lage Zwaluwe. Om 09.15 uur wordt u in Lage Zwaluwe hartelijk ontvangen met koffie en appelgebak, waarna wij om 09.30 uur de vaartocht naar de 2e Maasvlakte beginnen met één van de mooiste schepen van Nederland… De 2e Maasvlakte is een imposant havengebied waar de grootste zeeschepen laden en lossen. Via Hoek van Holland, de Nieuwe Waterweg en stormvloedkering varen we weer in de richting van Lage Zwaluwe. Ook is de bar geopend voor een drankje naar keuze (niet inbegrepen).

Uiteraard is er onderweg een uitgebreide scheepslunch aan boord. Een lunch bestaande uit een heerlijk huisgemaakte soep, vijf broodsoorten, krentenbrood, cake, kruidkoek, vier soorten vleesbeleg, vier soorten kaas, paté, een warme snack, huzarensalade, kip/kerriesalade en eiersalade, zoet beleg met tijdens de lunch onbeperkt koffie, thee of melk. Ook is de bar geopend voor een drankje naar keuze (drankje niet inbegrepen). ’s middags gaat de bemanning rond met warme snacks. In totaal zijn we ruim 8 uur onderweg.

Inbegrepen: Vervoer per luxe touringcar; Begeleiding en service van onze ervaren chauffeur/ reisleider; Programma zoals beschreven; Maasvlakte Tocht met de Zilvermeeuw Z8 (ca. 8 uur); Ontvangst aan boord met koffie/thee en appelgebak; Scheepslunch aan boord; Snack in de middag; 

Niet inbegrepen: Overige verzorging, persoonlijke uitgaven, en niet genoemde entreegelden; reis-en annuleringsverzekering en fooien.

 

Rabo ClubSupport actie 2022

 

Zoals ook in het afgelopen jaar krijgen wij in 2022 wederom van de Rabobank de mogelijkheid mee te doen aan de Rabo ClubSuppport actie. De inschrijving hebben wij inmiddels geregeld. De stemperiode is van 5 tot en met 27 september. Om te kunnen stemmen dient u lid te zijn van Rabobank Amerstreek. Bent u dit nog niet dan heeft u vanaf nu ruimschoots de gelegenheid u aan te melden.

m.b.t. het verdere verloop houden wij u op de hoogte. Resultaat van 2021 € 768.57.

De penningmeester.

 

Extra energietoeslag

Alle huishoudens met een inkomen tot 120% van het minimum kunnen vanaf nu een extra energietoeslag aanvragen. De gemeente krijgt hiervoor geld van het Rijk, naast de landelijke tegemoetkoming voor alle huishoudens via de energiebelastingen. Per adres is daarvoor eenmalig 800 euro beschikbaar. Automatische storting voor huishoudens met minimaregeling(en) Ontving u in april 2022 een minimaregeling via de gemeente, zoals een bijstandsuitkering, IOAW of IOAZ? Dan is het bedrag van 800 euro per adres in april automatisch op uw rekening gestort. Dit bedrag wordt ook niet bij het inkomen opgeteld, dus heeft verder ook geen gevolgen voor de uitkering, toeslagen etc. U krijgt daar ook nog een brief over vanuit de gemeente. Aanvraagmogelijkheid vanaf 1 mei Heeft u in april de energietoeslag niet automatisch gestort gekregen? En heeft uw huishouden een inkomen tot maximaal 120% van het minimum? Het gaat dan om een totaal inkomen van maximaal: • Voor inwoners in de leeftijd van 21 jaar tot pensioengerechtigde leeftijd: – Alleenstaande € 1.244,- netto per maand (exclusief vakantiegeld) – Samenwonende/ echtpaar /gezin € 1.777,- netto per maand (exclusief vakantiegeld) • Voor pensioengerechtigde inwoners: – Alleenstaande € 1.382,- netto per maand (exclusief vakantiegeld) – Samenwonende/ echtpaar /gezin € 1.873,- netto per maand (exclusief vakantiegeld) In dat geval kunt u vanaf 1 mei 2022 per huishouden de eenmalige energietoeslag zelf aanvragen. Dit kan via het formulier hieronder: Aanvragen kan t/m 1 december 2022. Inwoners die zelf niet hun energiekosten hoeven te betalen, zoals bewoners van een instelling of anderen die geen eigen contract met een energieleverancier hebben, komen niet in aanmerking voor deze toeslag. Ook jongeren onder de 21 jaar en inwoners onder de 27 jaar die studiefinanciering krijgen, zijn hiervan uitgezonderd. Contact Lukt het niet om het formulier digitaal in te vullen? Neem dan contact op met het Sociaal loket van de gemeente: – telefonisch via nummer 14 0162 – per e-mail via sociaalloket@drimmelen.nl – bezoek aan het Sociaal Loket in het gemeentehuis, Park 1, Made. Energiebelasting gaat omlaag Voor alle huishoudens en bedrijven geldt dat zij in 2022 korting van het Rijk krijgen op hun stijgende energierekening. Kijk voor meer informatie daarover op de website van de Rijksoverheid

 

Vrijwillige clientondersteuner gezocht

KDOB en SWO zijn opzoek naar 50+ers die inwoners van de gemeente Drimmelen willen helpen met hun Wmo-aanvraag bij de gemeente.
Ben jij die persoon die dit op vrijwillige basis wil gaan doen;
– Heb jij enige kennis over de Wet maatschappelijke ondersteuning of bereidt je hierin te verdiepen? – Beschik jij over goede sociale en communicatieve vaardigheden, kun je bijvoorbeeld goed luisteren en een gesprek samenvatten?
Zo ja, laat dit dan weten aan KBO-afdeling waar je lid van bent of aan Mireille Lemmens van SWO 0162-451894 of info@swodrimmelen.nl. Zij hebben aanvullende informatie waardoor je een goed beeld krijgt van deze vrijwilligersfunctie. Wil je met een clientondersteuner kennismaken om over zijn/haar ervaringen te horen, dan is dat ook mogelijk.

Een clientondersteuner helpt een inwoner met zijn aanvraag bij de gemeente voor een Wmo-voorziening zoals een huishoudelijke hulp, een deeltaxipas, begeleiding thuis, een rolstoel, dagbesteding, hulp bij vervoer (scootmobiel, aangepaste fiets) of een aanpassing van de woning.

 

Theatervoorstelling: ‘Je kunt me gerust een geheim vertellen’ (gratis)

Een positief verhaal over dementie

De gemeente Drimmelen organiseert samen met de partners van het Dementienetwerk op vrijdag 24 juni 2022 de theatervoorstelling: ‘Je kunt me gerust een geheim vertellen’. De voorstelling is gratis voor iedereen in de gemeente Drimmelen die met dementie te maken heeft, óf er ooit mee in aanraking kan komen. Inwoners, mantelzorgers, vrijwilligers en zorgprofessionals, jullie zijn allemaal van harte welkom!

 

Wanneer en waar?

  • Datum: vrijdag 24 juni 2022
  • Tijd: inloop vanaf 13.30 uur, de voorstelling start om 14.00 uur. Eindtijd ca. 16.00 uur
  • Locatie: De Cour, Markstraat 6 in Terheijden

 

Na de voorstelling kunt u kennismaken met lokale deskundigen en algemene vragen stellen. Bijvoorbeeld over wanneer u aan de bel moet trekken, bij wie u dat moet doen, etc.

 

Aanmelden is verplicht, doe dit vóór 14 juni 2022 via SWO Drimmelen (let op: vol = vol):

  • Via e-mail: info@swodrimmelen.nl. Vermeld hierbij duidelijk uw gegevens, het aantal personen, een telefoonnummer én dat het gaat over de aanmelding voor de voorstelling over dementie (Je kunt me gerust een geheim vertellen) in de Cour.
  • Telefonisch: 0162- 451894 (tussen 09.00-12.30 uur)

 

K ijk voor meer informatie op Wijzijndrimmelen.nl > evenementenkalender > 24 juni 2022

 

 

 

Agenda

29-05-2022   Zondagmiddag-ontmoeting de Wijngaerd 14.30 uur.

09-06-2022   Bingo aanvang 14.00 uur ‘t Trefpunt

16-06-2022   Alg. Ledenvergadering 13.30 uur

22-06-2022   Floriade Almere

24-06-2022   Theatervoorstelling ihkv Dementie aanvang 14.00 uur in de Cour Terheijden.

14-07-2022   Bingo aanvang 14.00 uur ‘t Trefpunt

31-07-2022   Zomerfeestmiddag

11-08-2022   Bingo aanvang 14.00 uur ‘t Trefpunt

22-08-2022   Meerdaagse reis Oostende.

08-09-2022   Bingo aanvang 14.00 uur ‘t Trefpunt

22-09-2022   Dagtocht 2e Maasvlakte

13-10-2022   Bingo aanvang 14.00 uur ‘t Trefpunt

17-11-2022   Sinterklaasbingo aanvang 14.00 uur ’t Trefpunt

30-11-2022   Kerstmarkt (Bestemming nog niet bekend)

 

Ledenbestand.     

 

Nieuw:  Dhr. A. Bakx – Mevr. N. Bakx-Harthoorn – Dhr. R. van der Jagt –

Mevr. H.D.W van Geloof- Hoeve –  Mevr. P.M de Bruijn- van Dongen – Mevr. A. Kortsmit.-

Mevr, C.T.M Roelse.

 

 

COLOFON BESTUUR:

 

Voorzitter: Edith Pauwels                                         0162-670262 (edith.pauwels@outlook.com)

Secretaris: Wim Joosen                                           0162-684994 (kbo.made@ziggo.nl)

Penningmeester: Hugo Kuiper                                0162-428611 (mdactpen@gmail.com)

Vicevoorzitter: Harrie Loonen.                                 0162-318129 (Hloonen@kpnmail.nl)

Algemeen bestuurslid: Annie van Gils-Thijssen.    0162-683232 (avgt@hetnet.nl)

Ledenadministratie: Wim Joosen                            0162-684994 (kbo.made@ziggo.nl)

Coördinatie activiteiten: Hugo Kuiper                     0162-428611 (mdactpen@gmail.com)

Coördinatie reizen: Edith Pauwels                          0162-670262 (edith.pauwels@outlook.com)    

 

Secretariaat: KBO Made en Drimmelen. Nieuwsbrief en redactie: W.R. Joosen, Esdoornlaan 27, 4921 DW Made, tel.nr. 0162-684994 / 06-10591359 E-mail kbo.made@ziggo.nl

Opzeggen: lidmaatschap kunt u schriftelijk doen, KBO Made en Drimmelen p/a Esdoornlaan 27, 4921 DW  Made, of per e-mail (kbo.made@ziggo.nl) Met dien verstande dat dit voor 1 december voor het nieuwe verenigingsjaar moet gebeuren.

 

Meldingen: Gelieve a.u.b een verhuizing, overlijden of een andere gebeurtenis te melden bij de ledenadministratie. Bij voorbaat dank.