Nieuwsbrief

                                                            www.kbo-made-drimmelen.nl                            Jaargang 19. Maart 2022

 

Algemene Ledenvergadering ( Verplaatst)

De Algemene ledenvergadering van 17 Maart a.s. wordt verplaatst naar 16 Juni 2022, de reden is dat we nog niet helemaal van de corona maatregelen verlost zijn.

Als alle versoepelingen zijn doorgevoerd kunnen we met een gerust hart deze vergadering houden.

 

Afmelden.

Beste leden en familieleden, het gebeurt regelmatig dat we niet op hoogte worden gesteld als iemand  gaat verhuizen, waardoor onze administratie niet meer klopt t.a.v. het bezorgen van de ONS en nieuwsbrief. We moeten dan vaak via via horen dat men is verhuisd, waardoor we dan op zoek moeten naar het nieuwe adres.

Wij verzoeken u dan ook vriendelijk e.e.a. bij ons te melden, zodat we alles op een correcte wijze kunnen bezorgen. Bij voorbaat dank. (0162-684994 / 06-10591359) 

 

Nieuwe bestuursleden.

Wij zijn op zoek naar enkele bestuursleden M/V

Lijkt het u leuk om samen met de andere bestuursleden leiding te geven aan een mooie vereniging met ruim 600 leden, neem dan contact op met Edith Pauwels (voorzitter) 0162-670262 edith.pauwels@outlook.com ( Het zou fijn zijn als men enigszins computervaardig is)

 

Activiteiten.

Doordat het kabinet in de persconferentie van 15 februari mededeelde dat er vanaf 25 februari a.s. nagenoeg geen verplichte regels meer voor ons zijn kunnen we de activiteiten weer in volledige bezetting laten plaatsvinden. Tot dat moment blijft

wel het coronatoegangsbewijs bij de Mayboom en Trefpunt van kracht.

Eenmaal binnen is mondkapje en 1,5 meter regel niet meer verplicht.

Op het moment dat deze nieuwsbrief bij de drukker ligt is het nog niet bekend

wat de regels zullen zijn m.b.t. de zondagmiddagontmoeting in de Wijngaerd.

Indien ook deze activiteit kan worden vrijgegeven zullen wij z.s.m. de reguliere

deelnemers informeren.

Voor het overige: liever nog mondkapje voor: doe het en als laatste “houd u aan de basisregels”. 

Mocht u nog vragen/opmerkingen hebben, laat u horen op het mailadres:

mdactpen@gmail.com.      Heel veel plezier.                            Hugo Kuiper.

 

Belastingservice Drimmelen

Het is weer tijd om de belastingformulieren in te vullen en dus zijn de Belastinginvullers van KBO en SWO weer beschikbaar om u hiermee te helpen.
U kunt zich aanmelden via,

SWO Drimmelen. 0162-451894

Wim Joosen. KBO Made en Drimmelen  06-10591359 / 0162-684994 (kbo.made@ziggo.nl)

 

Zinvol Centrum voor levensvragen.

Weg van eenzaamheid

Cursus voor 50-plussers die hun eigen eenzaamheid willen onderzoeken

 

Weg van eenzaamheid Cursus voor 50-plussers die hun eigen eenzaamheid willen onderzoeken. In deze cursus onderzoeken we hoe ieders gevoelens van eenzaamheid samenhangen met levenservaringen en levensvragen. Van daaruit verkennen we hoe om te gaan met die gevoelens van eenzaamheid en een verbinding te maken met de gewenste situatie.

 

In een groep van maximaal 8 mensen komen we vijf keer samen.

De cursus wordt gegeven door Chantal Kok-Schaap, geestelijk verzorger en coach.

Er zijn geen kosten aan verbonden.

 

Datum:   17 maart, 31 maart, 14 april, 28 april, 12 mei

Tijdstip: 14.00 uur tot ongeveer 16.30 uur

Locatie: SWO, Gezondheidscentrum het Vierendeel 6, Made (eerste verdieping)

 

Programma

 

  1. Kennismaking en verkenning van ieders eenzaamheid, zowel de positieve als de negatieve kanten ervan.
  2. Onderzoeken hoe gevoelens van eenzaamheid samenhangen met zingevings en levensvragen, persoonlijke geschiedenis, ervaringen en patronen
  3. Onderzoeken en benoemen van het verlangen: hoe zou jouw gewenste situatie er uitzien en welke interne of externe bronnen zou jij aan kunnen boren?
  4. Verbinding maken tussen het verlangen (de gewenste situatie) en het dagelijkse leven.
  5. Delen van inspiratie en bemoediging.

 

Contact en aanmelden

 

Heeft u belangstelling? Neem dan contact op via 06 516 38 345 of info@zinvolcentrumvoorlevensvragen.nl  Of schrijf u in via het formulier op de website.

 

Meer informatie over de cursus chantalschaap@hotmail.com

 

Mededelingen van de reiscommissie

Het is weer gelukt u een mooi en gevarieerd reisprogramma aan te bieden, uiteraard onder voorbehoud, want we weten niet of en hoe corona zich verder ontwikkelt. De reizen gaan alleen door als het verantwoord en veilig is, dat spreekt voor zich.

11 mei 2022 Senioren Expo in Veldhoven. Deze beurs vindt normaliter in januari plaats, maar is i.v.m. de corona maatregelen verplaatst naar mei.

Let op: bij uitzondering inschrijven bij ’t Trefpunt op 20 april a.s. van 13.30 uur tot 14.30 uur.

In samenwerking met Brabant Expres hebben wij de onderstaande dagtochten en meerdaagse reis samengesteld. Op bijgevoegde flyer treft u de data en een korte omschrijving aan.

22 juni 2022 Dagtocht Floriade Almere, deze expositie vindt 1 x per 10 jaar plaats. Informatie en inschrijvingsformulier in de nieuwsbrief van mei.

22 augustus t/m 27 augustus 2022 6-daagse excursie-reis naar West-Vlaanderen. Een prachtige reis inclusief mooie excursies met verblijf in hotel Vayamundo in Oostende. Beknopt programma en info bij deze nieuwsbrief. Het volledige programma is digitaal beschikbaar. Hiervoor contact opnemen met Edith Pauwels, mail: edith.pauwels@outlook.com.

22 september 2022 Dagtocht 2e Maasvlakte met de Zilvermeeuw. Informatie en inschrijfformulier in de nieuwsbrief van juni.

30 november 2022 Dagtocht Kerstmarkt, bestemming is nog niet bekend. Informatie en inschrijfformulier in de nieuwsbrief van oktober.

Presentatie van bovenstaand programma op woensdag 20 april 2022 in ’t Trefpunt. Aanvang 14.30 uur.

 

 

Beknopt programma 6-daagse reis West-Vlaanderen 22 – 27 augustus 2022

Dag 1: Op naar Oostende via Antwerpen… We vertrekken vanuit Made naar Antwerpen. In een gezellig restaurant drinken we koffie/thee met een heerlijk stuk gebak. Na de koffie gaan we onder begeleiding van gidsen, een voor senioren aangepaste wandeling door Antwerpen maken. Na de wandeling worden we getrakteerd op een puntzak friet. Daarna zetten we onze reis voort naar ons hotel in Oostende. Na het inchecken staat er een heerlijk buffetdiner voor ons klaar.

Dag 2: Na het ontbijt rijden we naar het Bezoekerscentrum Jules Destrooper & Bezoek Hopmuseum Poperinge. Hier krijgen we een zeer interessante tour door de beroemde koekjesfabriek inclusief een proeverij. Hierna stappen we de bus in en rijden we verder door de Westhoek naar Poperinge voor de lunch. Na de lunch bezoeken we het Hopmuseum en nemen typische personages zoals De Neus en De Zakker u mee langs de Belgische hop- en biercultuur. Na dit bezoek rijden we door de hopvelden terug naar ons hotel voor het diner.

Dag 3 – Oostende, Tyne Cot, Ieper en de “Last Post” Na ons ontbijt bent u vanochtend lekker vrij in Oostende. We verzamelen voor de middag en vertrekken we naar Ieper waar we samen lunchen en daarna brengen we een bezoek aan het indrukwekkende Tyne Cot. Bij aankomst staan er gidsen op ons te wachten die ons rondleiden op deze militaire begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog. Na dit bijzondere bezoek rijden we naar Ieper, waar we het diner gebruiken. Na het diner wandelen we een klein stukje naar de wereldberoemde Menenpoort. Iedere avond wordt hier om 20u stipt sinds 1928 de “Last Post” geblazen. Hierna rijden we terug naar het hotel

Dag 4 – Tour langs Vlaamse kustplaatsjes, rondrit toeristentreintje Nieuwpoort en “’t Oed Koaskot” Na het ontbijt rijden we naar Nieuwpoort. We gaan een boord van een toeristentreintje die ons meeneemt voor een mooie tour door deze stad. In Nieuwpoort treft u veel bezienswaardigheden aan die betrekking hebben op de 1e wereldoorlog. Na de gezamenlijke lunch vervolgen we onze weg langs de kust en rijden richting Veurne naar De Moeren op een steenworp van de Franse grens. Hier bezoeken we kaasboerderij De Moerenaar en het uniek belevingscentrum: ” ’t Oed Koaskot “. We sluiten af met “proevertjes bord” en een consumptie. Dan terug naar het hotel voor het diner.

Dag 5 – Historisch Brugge of vrije dag. Wij geven u de keuze tussen een vrije dag aan het strand in het gezellige Oostende mee te gaan naar Brugge voor een bezoek op eigen gelegenheid. Deze historische stad heeft een autovrij centrum waardoor u vandaag goed ter been moet zijn om de stad te Bij uw reispapieren ontvangt u handige informatie over de bezienswaardigheden. In de middag rijden we terug naar het hotel voor onze laatste avond samen in het hotel.

Dag 6: Gent en terugreis… Na het ontbijt rijden naar Gent, waar we een rondvaart door de grachten maken. Een stadsgids zal ons alles vertellen over het leven in Gent. De lunch gebruiken we in Gent, daarna bent u nog even vrij om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Op de afgesproken tijd staat de bus klaar voor vertrek naar Nederland, waar we in ter afsluiting een diner gebruiken. Hierna rijden we naar een leuk restaurant voor een diner ter afsluiting een diner gebruiken.

Reissom € 639,00 per persoon op basis van een 2-persoonskamer; toeslag 1 persoonskamer € 100,00.

Inclusief: – Vervoer per luxe touringcar; ; Programma zoals beschreven; 5 nachten verblijf in 3***s Vayamundo hotel Oostende; Hotelservice (3x schoonmaak en wisseling handdoeken); 5x uitgebreid ontbijtbuffet; 4x uitstekend buffetdiner in restaurant van uw hotel; Drankjes tijdens het diner (bier, fris en wijn); 4x lunches in gezellige restaurants en 1x puntzak friet met mayonaise op dag 1; Entertainment conform hotelprogramma; 1x 3-gangendiner in Ieper; Koffie/thee (2x) met appelgebak in Antwerpen; Stadswandeling Antwerpen o.l.v échte Antwerpse gidsen; Entree, rondleiding en proeverij Jules de Strooper; Kusttour West Vlaanderen o.l.v uw chauffeur/ reisleider; Rondrit toeristentreintje Nieuwpoort; Bezoek aan ‘t Oed Koaskot; Rondleiding met gidsen Tyne Cot Cemetery; Bezoek Menenpoort en de Last Post; Bezoek, entree en bierproevertje (Hommelbier) Hopmuseum Poperinge en hopvelden in omgeving; Bezoek Brugge OF vrije dag in Oostende; Boottochtje gent, inclusief uitleg gids; Vrij bezoek Antwerpen, Blankenberge, Brugge, de Panne, Oostende, Ieper en Gent; 3-gangendiner ter afsluiting – BTW, toeristen- en verblijfsbelasting; – Reserveringskosten en administratiekosten; – Calamiteitenfonds (2,50 euro per boeking); – SGR bijdrage 5,00 euro per persoon.

Exclusief: reis- en annuleringsverzekering, 1-persoonskamertoeslag, overige verzorging, persoonlijke uitgaven, fooien en niet genoemde entreegelden. Programma is onder voorbehoud van onvoorziene wijzigingen. Op deze reis zijn de ANVR reis- en boekingsvoorwaarden van toepassing

 

Agenda

 

24-02-2022   Carnaval (Geannuleerd)

06-03-2022   Zondagmiddagontmoeting aanvang 14.30 uur (Nog niet zeker)

10-03-2022   Bingo, aanvang 14.00 uur

17-03-2022   Alg. ledenverg. (Geannuleerd)=Verplaatst naar 16 Juni.

23-03-2022   Voorjaarsmodeshow (Uitgesteld naar medio april)

20-04-2022   Inschrijven Senioren Expo Veldhoven tussen 13.30 en 14.30 uur (Vol=Vol)

20-04-2022   Presentatie reizen door Brabant-Expres (aanvang 14.30 uur t/m 16.00 uur)

11-05-2022   Senioren Expo Veldhoven

16-06-2022   Alg. Ledenvergadering

22-06-2022   Floriade Almere

31-07-2022   Zomerfeestmiddag

22-08-2022   Meerdaagse reis Oostende

22-09-2022   Dagtocht 2e Maasvlakte

30-11-2022   Kerstmarkt (Bestemming nog niet bekend)

 

Ledenbestand.     

 

Opgezegd:  Mevr. Brochard-Oudshoorn.

Overleden:  Dhr. J.A..van Stokkom; Dhr. A.J.M Bogers; Dhr. C. Mureau.

 

COLOFON BESTUUR:

 

Voorzitter: Edith Pauwels                                         0162-670262 (edith.pauwels@outlook.com)

Secretaris: Wim Joosen                                           0162-684994 (kbo.made@ziggo.nl)

Penningmeester: Hugo Kuiper                                0162-428611 (mdactpen@gmail.com)

Vicevoorzitter: Harrie Loonen.                                 0162-318129 (Hloonen@kpnmail.nl)

Algemeen bestuurslid: Annie van Gils-Thijssen.    0162-683232 (avgt@hetnet.nl)

Ledenadministratie: Wim Joosen                            0162-684994 (kbo.made@ziggo.nl)

Coördinatie activiteiten: Hugo Kuiper                     0162-428611 (mdactpen@gmail.com)

Coördinatie reizen: Edith Pauwels                          0162-670262 (edith.pauwels@outlook.com)    

 

Secretariaat: KBO Made en Drimmelen. Nieuwsbrief en redactie: W.R. Joosen, Esdoornlaan 27, 4921 DW Made, tel.nr. 0162-684994 / 06-10591359 E-mail kbo.made@ziggo.nl

Opzeggen: lidmaatschap kunt u schriftelijk doen, KBO Made en Drimmelen p/a Esdoornlaan 27, 4921 DW  Made, of per e-mail (kbo.made@ziggo.nl) Met dien verstande dat dit voor 1 december voor het nieuwe verenigingsjaar moet gebeuren.

 

Meldingen: Gelieve a.u.b een verhuizing, overlijden of een andere gebeurtenis te melden bij de ledenadministratie. Bij voorbaat dank.